Αποχαιρέτησαν τον Μανούσο Βολουδάκη (φωτο – βίντεο)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και ψηφοφόροι στον Χανιώτη βουλευτή της ΝΔ, Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Χανίων, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το zarpanews.gr:

Η ταφή γίνεται στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα του.

Η σορός του βρέθηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου από τις 9 το πρωί, με πλήθος κόσμου να καταφτάνει για το τελευταίο αντίο.

Το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης,  ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Χρήστος και ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με την Λαϊκή Συσπείρωση Αλέκος Μαρινάκης, η Μαρία Βλαζάκη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, η υποψήφια βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ Λίτσα Κουρουπάκη, ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης, η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά Γεωργία Κρητικού.

Η άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:https://www.youtube.com/embed/EQjVsH-wsX4

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, την γυναίκα του Σέβη Αμανατίδου και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, Γιώργο, Σήφη και Δάφνη.

Χθες βράδυ η σορός του Χανιώτη πολιτικού έφτασε στον τόπο καταγωγής του και στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, με πλήθος κόσμου να σπεύδει να τον αποχαιρετίσει και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.

Ημέρα πένθους στον Δήμο Χανίων

Ο δήμος Χανίων έχει κηρύξει ημέρα πένθους την σημερινή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ποιος ήταν ο Μανούσος Βολουδάκης

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί