Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα- Μαζική στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών, στον αγώνα των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, οι οποίοι αντιδρούν στην μετατροπή του σε ΝΠΔΔ, δηλαδή στην εμπορευματοποίησή του.

Το ένα μετά το άλλο, τα σωματεία εκφράζουν την στήριξή τους στον αγώνα τους και απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έξω από το μουσείο.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα, ανέφερε ότι στο Ηράκλειο, η πρόσφατη δραστηριοποίηση σε καθημερινή βάση των εργαζομένων για τη  δημοσιοποίηση του θέματος είχε θεαματικά αποτελέσματα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Ηρακλείου, στην καρδιά της πόλης, συρρέει καθημερινά πλήθος κόσμου για να εκφράσει  τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι διερωτώνται ποιος τελικά θέλει τη μετατροπή των μεγάλων Μουσείων της χώρας  – ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (και γιατί;).

Δείτε επίσης: Ποιος τελικά θέλει τη μετατροπή των μεγάλων Μουσείων της χώρας  – ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – σε ΝΠΔΔ και γιατί;

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτισμό

Η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου της που εργάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τη Δευτέρα 13/02/2023, από τις 8:30, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, που έχει καταθέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Την ίδια ημέρα έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ- ΥΠΠΟ και το μουσείο θα παραμείνει κλειστό. Ο Σύλλογος ζητά επιτακτικά, έστω και τώρα, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου – ντροπή, που εμπορευματοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά και «νομιμοποιεί» την εξαγωγή των αρχαιοτήτων μας, απευθύνοντας κάλεσμα κοινής και συλλογικής αντιδρασης σε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες.

Το ένα μετά το άλλο τα σωματεία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί