Αλέξης Τσίπρας: Η απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις καλλιτεχνικές ειδικότητες από το ΠΔ

Κίνηση υψηλού συμβολισμού χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να καλεί την «απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και να αναγνωρίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους ως Τ.Ε.».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται, όπως ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει

Η πρωτοφανής μεταπολιτευτικά απόφαση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για τις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις τους, για τους αγώνες χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στοχοποιεί τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί δεν μπορεί να τους ελέγξει. Δεν έκρυψε τις προθέσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζοντάς τους ως ένα «αόρατο» κομμάτι της κοινωνίας. Από τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Ινδαρέ, το αίσχος του σκανδάλου Λιγνάδη, την αποψίλωση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, μέχρι την υποβάθμιση και εξίσωση σήμερα των πτυχίων των καλλιτεχνών με απολυτήρια Λυκείου.

Καλούμε την απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και να αναγνωρίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους ως Τ.Ε..

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι.

Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί