“Κρύβονται για τις σχέσεις ανθρώπων τους στην ηγεσία της ΕΛΑΣ με τη μαφία” – ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκο

«Η απροθυμία του σήμερα να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η αναφορά του σε «κάθαρση» της ΕΛ.ΑΣ με τις κρίσεις που έγιναν, δημιουργεί εύλογα, έξι ερωτήματα» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με πρόσωπα του υποκόσμου.

Όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Βήματος για διασύνδεση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας, λαθρεμπόρους και μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι επί Μητσοτάκη οι μόνοι που αισθάνονται την «ασφάλεια» που έταζε προεκλογικά, είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά που οργιάζουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με κρατική προστασία».

Όπως σημειώνει «αντί ο κ. Θεοδωρικάκος να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη έρευνα που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia και επίορκους αξιωματικούς για να καθαρίσει τα κυκλώματα κακοποιών, το μόνο που έχει κάνει είναι να κωλυσιεργεί διαδικασίες και να αναβαθμίζει ακόμα και κατηγορούμενους αξιωματικούς».

«Η απροθυμία του σήμερα να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η αναφορά του σε «κάθαρση» της ΕΛ.ΑΣ με τις κρίσεις που έγιναν, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

1. Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη;

2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να μην τα γνώριζε;

4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;

5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

6. Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ; » διερωτάται καυστικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Τάκη Θεοδωρικάκο να τα απαντήσει.

Νωρίτερα, εξηγήσεις για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με πρόσωπα του υποκόσμου -σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος- ζήτησε από τον Τάκη Θεοδωρικάκο οι Χρήστος Σπίρτζης και Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Οι αποκαλύψεις κλονίζουν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όλη την ΕΛΑΣ και όλη την κοινωνία» είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον υπουργό να κατονομάσει το εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛΑΣ που φέρεται να συνομιλούσε μέλη παράνομου κυκλώματος.

Απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά το ερώτημα του Παύλου Πολάκη εάν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στις συνομιλίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ με μέλη του υποκόσμου.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως έστειλε την Κυριακή το δημοσίευμα του «Βήματος» τόσο στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων όσο και στον εισαγγελέα. «Όλα στο φως» είπε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε «Το Βήμα», σχετικά με την μεγάλη διαφθορά που υπάρχει στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Κατά τα δημοσιεύματα, αστυνομικοί φέρονται να αντάλλαζαν μηνύματα με επικίνδυνους κακοποιούς και «νονούς» της νύχτας. Οι συνομιλίες τους βρέθηκαν σε συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί