Ιδιοκτήτες ταξί: Αντιδρούν στον αποκλεισμό από το κέντρο του Ηρακλείου- “Ο δήμος προωθεί τις μεγάλες εταιρείες και τα mall”

Καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή “στέλνει το καταναλωτικό κοινό στις μεγάλες εταιρείες και στα mall που ετοιμάζονται περιφερειακά της πόλης” 

Την έντονη αντίδραση του συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Ηρακλείου, προκαλεί το σχέδιο του δήμου Ηρακλείου να εκδιωχθεί ο κλάδος από το κέντρο της πόλης. Όπως σημειώνεται σε επιστολή – κάλεσμα προς τα μέλη του συλλόγου να παραστούν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα, ενώ οι μελέτες και οι αρχικές αποφάσεις έδιναν πρόσβαση στα ταξί, όλα αυτά άλλαξαν επειδή κάποιοι αγνόησαν τις μελέτες, ενώ παράλληλα “οι δημόσιες υποσχέσεις του δημάρχου και αντιδημάρχου εξανεμίστηκαν. Οι πολιτικές τους υποσχέσεις δεν είχαν σοβαρότητα”. 

Η ανακοίνωση του συλλόγου προς τα μέλη:

Συνάδελφοι, το ΔΣ του συλλόγου μας, σας καλεί την Δευτέρα 23/1/2023 να παρακολουθήσετε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο (Λότζια) στις 18:00. 

Το θέμα της συνεδρίασης είναι η περιβόητη μελέτη για το κυκλοφοριακό του κέντρου της πόλης και ο καθολικός αποκλεισμός των οχημάτων απ’ αυτό. 

Συνάδελφοι, ο στόχος τους, είναι συγκεκριμένος και για συγκεκριμένους. Σχεδίασαν ένα κέντρο δίνοντας πρόσβαση στα ταξί ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης, με ένα διαμορφωμένο δρόμο, ήπιας κυκλοφορίας και με συγκεκριμένο υλικό. 

Έφεραν το θέμα στην επιτροπή κυκλοφορίας που πήρε απόφαση και εισηγήθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο. 

Στην πορεία η απόφαση άλλαξε. 

Η εισήγηση πλέον εμπεριέχει τον καθολικό αποκλεισμό των οχημάτων. Οι δημόσιες υποσχέσεις του δημάρχου και αντιδημάρχου εξανεμίστηκαν. Οι πολιτικές τους υποσχέσεις δεν είχαν σοβαρότητα. 

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, έκαναν στην άκρη τον ακριβοπληρωμένο συγκοινωνιολόγο και επέβαλαν την δική τους άποψη. 

Ποιος ο λόγος να πληρώνει ο δήμος επιστήμονες για μια μελέτη που θα καθορίσει την πόλη για τα επόμενα 20 χρόνια, όταν έχει παρατρεχάμενους και συμβουλάτορες που τα ξέρουν όλα. 

Συνάδελφοι, πρέπει να προστατέψουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που ο δήμος θέλει να αποκλείσει από το κέντρο της πόλης και συγχρόνως να προστατέψουμε το επάγγελμα μας. 

Δεν θα δεχτουμε την συρικνωση τον θεσεων σταθμευση μας, οδηγούν τον κλάδο μας, στην εξαθλείωση, άνθρωποι, που τον Οκτώβριου του 2023 δεν θα είναι στο δημοτικο συμβούλιο. Προσπαθούν να στείλουν το καταναλωτικό κοινό στις μεγάλες εταιρείες και στα mall που ετοιμάζονται περιφερειακά της πόλης. 

Όσοι εθελοτυφλούν σήμερα θα μας θυμηθούν τα επόμενα χρόνια. 

Συνάδελφοι, ας δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο δημοτικό συμβούλιο, και να εκθέσουμε για μια ακόμα φορά τα επιχειρήματα μας, δεν αποδεχόμαστε και θα κινηθούμε ανάλογα

με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, στις προτάσεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι, από το δημοτικό συμβούλιο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. 

ΖΗΤΑΜΕ την είσοδο των ταξί στον διαμορφωμένο ήπιας κυκλοφορίας δρόμο που κατασκεύασαν από τις οδούς Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Μεϊντάνι με έξοδο από την μονής οδηγητρίας. Τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτά που ο μελετητής εισηγήθηκε και έγιναν αποδεκτά από την επιτροπή κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί