“Ο πόλεμος στην Τέχνη είναι ντροπή”

Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη ζήτησαν για ακόμα μία φορά εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού και σπουδαστές, που προχώρησαν σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση με συνθήματα και μουσικές

Ακόμα ένα βροντερό όχι από τον κόσμο του Πολιτισμού στην υποβάθμιση των καλλιτεχνών και των σπουδών τους, που απαιτούν την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου προεδρικού διατάγματος, που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου.

Πρωτοβουλίες, σωματεία, φορείς και ομοσπονδίες του χώρου προχώρησαν σήμερα σε δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού για να συνεχίζουν με πολύχρωμη πορεία μέχρι τη Βουλή και ύστερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες κατήγγειλαν την αναλγησία και την προσβλητική στάση της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ απέναντί τους, καθώς κωφεύει στα πάγια αιτήματα για τη δημιουργία μιας ακαδημίας τεχνών και για λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων τους.

EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/

Ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού και να μπει ένα τέλος επιτέλους στα πλήγματα στον πολιτισμό φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

«Ο πόλεμος στην Τέχνη είναι μια ντροπή, όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε μαζί», «Η αδιαφορία σας μας θυμώνει αλλά δεν μας φιμώνει», «Όχι τσεκούρι στον πολιτισμό», «Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα», «Σ’ εσάς που μας ακούτε, ο αγώνας συνεχίζεται» έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα πανό και τα πλακάτ.

EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δεν έλειψαν οι αναφορές για τη ντροπιαστική θέση της Λίνας Μενδώνη στην υπόθεση του καταδικασμένου βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη. «Μήπως σας εξαπατήσαμε με την αποφοίτηση Λυκείου;» αναρωτήθηκαν συγκεντρωμένοι.

Το παρών στην πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι του κλάδου είχαν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί