Κ. Μητσοτάκη, στην Κρήτη λέμε “όταν ψοφά ο γάιδαρος”… – Άθλια επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ ότι υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς!

Σε επιχείρηση συκοφάντησης και σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Νταβός κατέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο του CNN στο πλαίσιο του παγκόσμιου Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «λαϊκιστική που δεν έκανε το παραμικρό καλό στη χώρα», ενώ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στην χώρα έγινε «μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία οικονομικής μεταμόρφωσης. Ήρθαμε στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019. Κληρονομήσαμε μία χώρα και μία οικονομία που ήταν ακόμα τραυματισμένη όχι μόνο από την κρίση αλλά από τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό που τελικά χωρίς λόγο επέκτεινε την κρίση για άλλα 4 χρόνια».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «η διάκριση δεν είναι ανάμεσα στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά, η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη δημοκρατία και σε αυτούς που υπόσχονται το φεγγάρι με τ’ άστρα και παράλληλα υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε παράλληλα ότι «στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τα 4 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν μία λαϊκιστική κυβέρνηση που δεν έκανε κανένα καλό στη χώρα, με τη δικιά μας κυβέρνηση».

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, πολύ οδυνηρά. Παράδειγμα ο κορωνοϊός, αλλά όταν κοιτάς πίσω και όταν απευθύνεσαι στους πολίτες για να επανεκλεγείς, λες ότι έκανες το καλύτερο δυνατό, παραδέχεσαι τα λάθη σου και κοιμάσαι καλά το βράδυ» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Για τις εκλογές, επεσήμανε πως αυτές θα στηθούν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά το ότι τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «θα πρέπει να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί