Αίτημα Γ. Κύρτσου στο Ευρωκοινοβούλιο «για προστασία της ασυλίας του» από τις υποκλοπές

Αίτημα σχετικά με την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας, «η οποία έχει παραβιαστεί από τις ελληνικές αρχές», προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος, αναφορικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ στο Twitter, ο Γ. Κύρτσος υπέβαλε αίτημα στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα για την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του «από τους κοριούς Μητσοτάκη».

Ο ίδιος με επιστολή του προς 705 ευρωβουλευτές τονίζει ότι η ΑΔΑΕ τεκμηρίωσε την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Παράλληλα, υπογραμμίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης υπονομεύει το Κράτος Δικαίου», επισημαίνει ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ του οφείλει δημόσια συγγνώμη.

«Με την παρούσα επιστολή ζητώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπεράσπιση της βουλευτικής μου ασυλίας σύμφωνα με τα άρθρα 7 παράγραφοι 1 και 2 και 9 παράγραφος 1 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την αποκάλυψη της υποκλοπής μου από την ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεδομένου ότι δεν χορηγήθηκε άδεια για την παρακολούθησή μου ούτε υποβλήθηκε αίτημα άρσης της ασυλίας μου όπως απαιτείται και σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη βουλευτική μου ιδιότητα δεν υπάρχει λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση μου, ζητώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερασπιστεί την ασυλία μου, η οποία έχει παραβιαστεί από τις ελληνικές αρχές» επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο ευρωβουλευτής του Renew Europe.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί