Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι που έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά
AP Photo/Majdi Mohammed

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε έφοδο του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν «από πυρά της ισραηλινής κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Τζάμπα, στα νότια της Τζενίν», στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου τους.

Σε σύντομη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση κοντά σε αυτή τη μικρή πόλη, κατά την οποία «ύποπτοι άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά κατά (Ισραηλινών) στρατιωτών από κινούμενο όχημα».

«Οι στρατιώτες ανταπάντησαν με πραγματικά πυρά» και χτύπησαν δύο ανθρώπους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο, οι δύο νεκροί είναι ο 24χρονος Εζεντίν Μπάσεμ Χαμάμρα και ο 23χρονος Αμτζάντ Αντνάν Χαλίγια. Ένας τρίτος Παλαιστίνιος, ο 19χρονος Γιάζεν Σάμερ Τζααμπάρι, που τραυματίστηκε πριν από ισραηλινά πυρά, πριν από μερικές ημέρες, υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι ανεβάζουν σε 12 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς σε βίαια επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό ή Ισραηλινούς πολίτες στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από τον 1967.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί