Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον στυλοβάτη της συνοικίας και των ανθρώπων του Άη Γιάννη

Η συνοικία του Άη Γιάννη και το Ηράκλειο αποχαιρέτησαν τον στυλοβάτη της περιοχής, έναν από τους θεμελιωτές της γειτονιάς, τον Κωνσταντίνο Παττακό, που έφυγε στα 94 του χρόνια.

Ήταν ο άνθρωπος που μόνο βοήθησε στη δημιουργία της συνοικίας αλλά και στη στήριξη της κοινωνίας, καθώς ήταν άνθρωπος με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ο Κωνσταντίνος Παττακός είχε γεννηθεί στον Πατσό Αμαρίου το 1929 και όταν το 1941 εκτελέστηκαν οι γονείς του από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, ανέλαβε να μεγαλώσει τα αδέλφια του.

Δουλεύοντας ακούραστα με επιμονή και προσήλωση δημιούργησε περιουσία στη γενέτειρά του και οργάνωσε με αξιώσεις την πρώτη καλλιέργεια καρυδιών. Το 1955 έγινε αγροφύλακας στον Πατσό και το 1960 ανέλαβε υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Δημιούργησε τη δική του οικογένεια αλλά παράλληλα φρόντισε να φέρει κοντά του και τα αδέλφια του από το χωριό. Με τις δικές του δυνάμεις κατάφερε να δημιουργήσει κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή του Άη Γιάννη, να μεγαλώσει την περιουσία του και να γίνει “πατριάρχης” της οικογένειάς του. Είχε αποκτήσει 6 παιδιά, 17 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Η κηδεία του έγινε στον Άη Γιάννη στην εκκλησία του Αγ.Ιωάννη Κνωσού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί