Ανοίγουν τη Δευτέρα κανονικά τα σχολεία, χωρίς μέτρα

Κανονικά ανοίγουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία, παρά την ανησυχία και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για έξαρση των κρουσμάτων γρίπης το επόμενο διάστημα. 

Τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο για μη επαναφορά των μαθητών στα θρανία τους, έβαλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open και τον ΣΚΑΪ, η οποία τόνισε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις και οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της υπουργού, οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους αύριο και χωρίς μέτρα, ενώ σημειώνεται ότι αρκετοί είναι οι επιστήμονες που δηλώνουν επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς υπογραμμίζουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης, κάτι που θα ενταθεί ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία των σχολείων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί