«Όρθιος» ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο –  Πολύτιμη ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

Λίγο έλειψε να σπάσει το αήττητο για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός περιόρισε τη ζημιά στην αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Το ματς της 15ης αγωνιστικής έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Ιωαννίδη να σκοράρει στο 90+7′ και να διατηρεί το αήττητο για τους πράσινους, το οποίο λίγο έλειψε να σπάσει.

Αξιόμαχος ήταν ο ΟΦΗ, ο οποίος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 11′ εξαιτίας της αποβολής του Γιοχού. Ο Λάρσον άνοιξε το σκορ στο 59′, οι Κρητικοί προσπάθησαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους με νύχια και με δόντια, όμως τελικά ισοφαρίστηκαν.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 39 πόντους και είναι στο +4 από την ΑΕΚ και στο +10 από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που ακολουθούν. Ο ΟΦΗ πήρε πολύτιμο βαθμό και είναι δέκατος με 11 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήθελε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους Κρητικούς βέβαια να θέλουν να πιέζουν ψηλά. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 11ο λεπτό. Ο Γιοχού έκανε μαρκάρισμα στον Σπόραρ, λίγο πριν εκείνος πατήσει στην περιοχή και βρεθεί απέναντι από τον Μανδά και ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο με τους παίκτες του ΟΦΗ να αμύνονται μαζικά. Στο 15′ καλή στιγμή είχε ο Παλάσιος, με τον Χουάνκαρ να απειλεί στο 34′. Στο 38′ ο Μπερνάρ σούταρε εκτός περιοχής, ο Τοράλ έδιωξε με το στήθος, το ριμπάουντ πήρε ο Ισπανός μπακ, ο οποίος αστόχησε.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή. Ο Χουάνκαρ γέμισε από τα αριστερά, ο Σπόραρ μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να ξεκλειδώσει την κρητική άμυνα. Στο 51ο λεπτό οι πράσινοι είχαν καλή ευκαιρία. Ο Μπερνάρ έσκαψε την μπάλα στην περιοχή, ο Σπόραρ άφησε στον Παλάσιος, με το πλασέ του Αργεντινού να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ σε μία κόντρα επίθεση κατάφερε να βάλει “φωτιά” στο παιχνίδι. Σε μία γρήγορη μετάβαση, ο Μπαλογιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει την γραμμή, όπως αποφάσισε το VAR για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του προσπαθώντας να βρει απάντηση. Οι πράσινοι είχαν τελικές, αλλά και γεμίσματα προς την περιοχή του ΟΦΗ, με την εστία του Μανδά να βρίσκεται υπό πολιορκία.

Τελικά οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφεραν να βρουν τη λύση στο 90+7′. Ο Τσέριν έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ντρίμπλαρε ιδανικά και πλάσαρε για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ ενός δραματικού παιχνιδιού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (83′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (83′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (60′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74′ Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89′ Τσιλιανίδης), Μαρινάκης (46′ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Τοράλ (82′ Περέα), Ντίκο (74′ Νέιρα).

sport24.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί