Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας αποχαιρετά τον Μανώλη Μαραγκουδάκη

Aνακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, για τον πρόωρο χαμό του Μανώλη Μαραγκουδάκη.

Δείτε: Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Μ. Μαραγκουδάκης, στέλεχος της αριστεράς και επιχειρηματίας εστίασης

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας, σε ηλικία 63 ετών, ο αγαπημένος μας σύντροφος και φίλος Μανώλης Μαραγκουδάκης

Γεννήθηκε στο Μυξόρουμα Ρεθύμνου το 1959. Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο το 1977. Από τα μαθητικά του χρόνια, εντάχθηκε στην Αριστερά, την οποία και υπηρέτησε ανιδιοτελώς, με σταθερότητα και συνέπεια, μέχρι και την ώρα που έδινε την τελευταία του μεγάλη μάχη, τη μάχη για τη ζωή

Πάντα στις πρώτες γραμμές της κομμουνιστικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είτε ως μέλος, είτε ως στέλεχος. Ως μέλος της ΚΝΕ αρχικά, του ΚΚΕ στη συνέχεια και μετά μέσα από τις γραμμές του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑ.Ε. ως ενεργό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος. 

Μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Ηρακλείου του ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑ.Ε. παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του Αριστερού Ρεύματος για τη ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΝ, την ενότητα της Αριστεράς, δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑ.Ε. 

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών. Υπήρξε μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ, της Διοίκησης Γεν. Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών. 

Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στα αυτοδιοικητικά πράγματα τόσο του Ηρακλείου όσο και της Αλικαρνασσού μέσα από τη συμμετοχή του στις Δημ. Κινήσεις «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και «Ενεργοί Πολίτες» 

Ο σ. Μανώλης, με εξαιρετική θεωρητική κατάρτιση και βαθιά πολιτική, μαρξιστική και κριτική σκέψη, χωρίς να αποδέχεται εύκολες απαντήσεις και άκριτα «γραμμές», ήταν πάντα σεμνός, αγαπητός και ανιδιοτελής, χωρίς ίχνος παραγοντισμού πάνω του.

Το τελευταίο αντίο στο σύντροφο θα πούμε αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι στην πολιτική κηδεία στο κοιμητήριο Αλικαρνασσού (πίσω από το Praktiker). 

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και τη συμπαράσταση μας στην αγαπημένη του σύζυγο Ρένα και στα παιδιά του Μαρία και Βαρδή, και σε όλους τους οικείους του.

Ο Μανώλης, ο σύντροφός μας, θα ζει στους αγώνες μας για ένα καλύτερο και δίκαιο κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί