Στη φυλακή παραμένει για άλλον ένα μήνα ο σύντροφός της Καϊλή – Προφυλακιστέα μέχρι τουλάχιστον τις 22 Δεκεμβρίου η ευρωβουλευτής

Στη φυλακή θα παραμείνουν με απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, που φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο QatarGate. Η Εύα Καϊλή δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο επικεφαλής της μη-κυβερνητικής οργάνωσης No Peace Without Justice, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, αποφυλακίζεται, αλλά με υποχρέωση να φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας

«Στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας έρευνας από το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τρία άτομα εμφανίστηκαν ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου Βρυξελλών.

Με αυτή τη σειρά, το απόγευμα, το προ-δικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση των F.G, και του P.A.P. O NF-T επίσης παραμένει υπό κράτηση αλλά με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Η κατηγορούμενη Ε.Κ. δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακρόαση, έχοντας ζητήσει αναβολή. Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 22 Δεκεμβρίου.

Εάν προσφύγουν κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για την προστασία της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης μέσω δελτίων τύπου».

Γιατί δεν εμφανίστηκε η Καϊλή στο δικαστήριο

Στη φυλακή Σεν Ζιλ θα παραμείνει η Εύα Καϊλή μέχρι να ανακοινώσουν οι βελγικές αρχές στις 22 Δεκεμβρίου την απόφασή τους σχετικά με την προφυλάκισή της για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate,

Η ευρωβουλευτής πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν εμφανίστηκε στις βελγικές αρχές, όπως επιβεβαίωσαν και οι δικηγόροι της στο Politico. Όπως υποστήριξαν, ο λόγος ήταν ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στο δικαστήριο, λόγω απεργίας στη φυλακή όπου κρατείται.

Ο δημοσιογράφος Τζακ Πάροκ, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

«Ο λόγος που η Καϊλή δεν βρέθηκε στο δικαστήριο σήμερα φαίνεται να ήταν μια «παρεξήγηση» μεταξύ των αρμόδιων βελγικών αρχών. Σοβαρά, μόνο στο Βέλγιο…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί