Αυτοαπασχολούμενοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να πάρουν self test γιατί το σύστημα δεν εμφανίζει τα ονόματά τους

Παρά το γεγονός πως η ΚΥΑ έχει εκδοθεί από το Σάββατο η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια διευκρίνηση για το ζήτημα αυτό

Καθώς περνάει η ώρα ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες αυτοπασχολούμενων πως δεν μπορούν να πάρουν self test διότι δεν εμφανίζονται τα ονόματά τους στο σύστημα.

Συγκεκριμένα, από το πρωί συρρέουν στα φαρμακεία ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να λάβουν τα self test όπως υποχρεούνται από την κυβέρνηση σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε ωστόσο, μάταια προσπαθούν ο φαρμακοποιοί να τους εντοπίσουν μέσα στο σύστημα.

Παρόλα αυτά στην ΚΥΑ που εκδόθηκε και περιέχει τον «οδικό χάρτη» με 18 οδηγίες για τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

17. Εφόσον οι εργοδότες προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρησή τους ή παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας, με ατομική τους ευθύνη οφείλουν να κάνουν self test και να λαμβάνουν όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον COVID-19. Ειδικά για το θέμα αυτό θα εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος

Ενώ λοιπόν, οι υπάλληλοι είναι καταχωρημένοι στο σύστημα δεν συμβαίνει το ίδιο με τους εργοδότες την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση προειδοποιεί με τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση εντοπιστεί εργαζόμενος χωρίς self test.

Όπως διαπιστώνεται λοιπόν, το αλαλούμ με τα self test συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση, και παρά το γεγονός πως η ΚΥΑ έχει εκδοθεί από το Σάββατο η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια διευκρίνηση για το ζήτημα αυτό. 

Τη δυσαρέσκειά τους για το νέο κυβερνητικό φιάσκο εκφράζουν και χρήστες του twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί