Μνήμη Μικράς Ασίας, στο Αρκαλοχώρι

Η κεντρική εκδήλωση «ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (1922-2022)», όπου κατέθεσαν τις αναμνήσεις των οι απόγονοι Μικρασιατών και Κρήτες που γνώρισαν τους Μικρασιάτες, πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολυκέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι.

Στην τελευταία αυτή, πολυπληθέστατη εκδήλωση, απόγονοι Μικρασιατών, από τη 2η έως την 5η γενιά, ξεκλείδωσαν τις αναμνήσεις των από το σεντούκι της μνήμης. Με συγκίνηση και κάποιοι με δάκρυα, ξεδίπλωσαν μνήμες και ακούσματα από γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς, φίλους και γείτονες.

Οι ομιλητές και των δώδεκα συναντήσεων «ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (1922-2022)», βιντεοσκοπήθηκαν και το υλικό θα κατατεθεί για μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Μελετών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κας Ευγενίας Λαγουδάκη, σχετικά με την αγροτική αποκατάσταση και τον αριθμό των Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον Νομό Ηρακλείου.

Στην συνέχεια ομίλησαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Σακαβέλης, Γεωργία Παπαδοπούλου- Νάνου, Εμμανουήλ Σαζαρτζόπουλος, Χρήστος Καραγιάννης, Ζαχαρίας Καλοχριστιανάκης, Βασίλειος Σασλής, Αθανάσιος Μάνταρας, Μαρία Σμυρνάκη, Ευτυχία Θεοδωρακοπούλου, Εμμανουήλ Ζωγραφίνης, Αθανάσιος Τσακμόπουλος, Οδυσσέας Μελεσσανάκης, Ιωάννης Ατζιτζικάκης και Γεώργιος Μερκουλίδης.

από αριστερά :  κ.Βασίλειος Σασλής, κ.Οδυσσέας Μελεσσανάκης , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ανδρέας Νανάκης και η κ.Μαρία Χαραλαμπάκη

Από αριστερά : κ.Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, κ.Ιωάννης Επιτροπάκης, κ.Εμμανουήλ Στρατάκης, κ.Χρήστος Στρατάκης, κ.Βασίλειος Κεγκέρογλου

Ο μαθητής Αθανάσιος Τσακμόπουλος

κ.Γεωργία Νάνου – Παπαδοπούλου

Από αριστερά : κ.Ευγενία Λαγουδάκη , κ.Βασίλειος Σασλής , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ανδρέας Νανάκης, κ.Ζαχαρίας Καλοχριστιαννάκης και κ.Μαρία Χαραλαμπάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί