Τα περίεργα «πηγαινέλα» του Πάτση στο Κόσοβο – Οι συχνές επαφές με τραπεζίτες και πολιτικούς

Ερωτήματα προκύπτουν από τις συναντήσεις του Ανδρέα Πάτση στο Κόσοβο, στο υψηλότερο επίπεδο την ώρα που ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ieidiseis.gr ο Αν. Πάτσης πραγματοποίησε ουκ ολίγα ταξίδια στη γειτονική χώρα, από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας σειρά επαφών στο πιο υψηλό επίπεδο, ορισμένες φορές ως βουλευτής και άλλες όχι ως τέτοιος.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο βουλευτής Γρεβενών στις 5/10/20 επισκέπτεται το Κόσοβο και εκεί συναντά τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Avdullah Hoti, και στη συνέχεια την υπουργό Εξωτερικών Meliza Haradinaj-Stublla, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Fehmi Mehmeti, αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ Πέτριτ Σελίμι.

Σύμφωνα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κοσόβου καθώς και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ερευνώντας την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας JPA η οποία ανήκει στον Αν. Πάτση, προκύπτουν επιπλέον επαφές στο Κόσοβο, στις οποίες όμως δεν αναφέρεται η βουλευτική ιδιότητά του.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «μετά από μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και κυβερνητικούς αξιωματούχους, η JPA έγινε δεκτή από την υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου και την εκπρόσωπο της Διασποράς Donika Gervala Schwartz. Στη συνάντηση εργασίας, η JPA υπέβαλε προτάσεις ώστε να αρθούν τα επιχειρηματικά και νομικά εμπόδια και το Κοσσυφοπέδιο να αποτελέσει πεδίο επένδυσης για τις ελληνικές εταιρείες».

Επιπλέον, στον ίδιο ιστότοπο διαβάζουμε ότι «ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, κ. Blerim Salahi, καλωσόρισε τον Ανδρέα Πάτση, συνεχίζοντας μια μακρά σειρά επισκέψεων και συμφωνιών της JPA στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου. Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των 2 ανδρών, συζητήθηκαν μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που θα βοηθήσουν πολύ στην υλοποίηση επενδύσεων και στην εξωστρέφεια των ελληνικών εταιρειών».

Τέλος στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας του κ. Πάτση διαβάζουμε ότι «μετά τις επιχειρηματικές αποστολές με πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου, προστίθεται μία νέα με την υπουργό Εμπορίου, κυρία Ροζέτα Χατζάρι, με τον Ανδρέα Πάτση. Η JPA συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων επαφών και εργαλείων για να εδραιωθεί στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί