Κολωνός: Έχει αναγνωρίσει κι άλλους άνδρες η 12χρονη – Έρχονται νέες συλλήψεις

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Μέχρι στιγμής, το 12χρονο κοριτσάκι φέρεται να έχει αναγνωρίσει, από φωτογραφίες, τουλάχιστον πέντε άτομα που τη βίασαν, ενώ σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την κατάθεση του κοριτσιού είναι συγκλονιστικά κι αποκαλυπτικά της φρίκης που ζούσε και του φόβου που βίωνε.

Οι Αρχές έχουν επίσης βρει συνομιλίες 5 – 7 ατόμων με τη 12χρονη και περιμένουν να ξεπεράσει το παιδί το σοκ για να της δείξουν κι άλλες φωτογραφίες. Όλα τα άτομα αυτά είναι «υπεράνω υποψίας».

Τα εντάλματα θα αφορούν πρόσωπα που βίασαν το κορίτσι και έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά και άτομα από το στενό περιβάλλον των κατηγορούμενων που φαίνεται ότι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συνδεθούν ύποπτα ανώνυμα διαδικτυακά προφίλ και αριθμοί τηλεφώνου με πρόσωπα και στοιχεία ταυτότητας.

Αναζητώντας απαντήσεις οι αστυνομικοί εξετάζουν τα 253 προφίλ, που είδαν και διάβασαν την ανάρτηση της 12χρονης στην κλειστή ανώνυμη εφαρμογή. Μεγαλύτερο βάρος δίνεται από τις αρχές στις περίπου 300 καταχωρήσεις επαφών από ενήλικα άτομα που βρέθηκαν στο κινητό του κοριτσιού.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί προκύπτει, επίσης εμπλοκή ενός προσώπου-μυστήριο με το όνομα «Μιχάλης». Ο άντρας αυτός φέρεται να συνόδευε το κορίτσι στα ραντεβού με τους «πελάτες» του Ηλία Μίχου, όταν ο τελευταίος δεν μπορούσε να πάει ο ίδιος.

Η δυσκολία στην έρευνα έγκειται στο γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει εάν το όνομα «Μιχάλης» είναι πραγματικό ή πρόκειται για ψευδώνυμο. Αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε συνεργό.

Τι λέει το παιδί

Καθώς μέσα στην ημέρα αναμένεται η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα που είχαν βιάσει το 12χρονο παιδί, συνήθως μέσα στα αυτοκίνητά τους, στο φως έρχεται η πρώτη βασική κατάθεση του κοριτσιού. Την έδωσε στους παιδοψυχολόγους του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και ήταν εκείνη που οδήγησε στις δυο συλλήψεις, του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη.

Τα όσα αποκάλυψε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό τους ψυχολόγους, έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το παιδί είχε αρχίσει να δουλεύει στο σούπερ μάρκετ του Ηλία Μίχου τον περασμένο Απρίλιο και ο εφιάλτης των βιασμών, των απειλών και της εκπόρνευσης, δεν άργησε να αρχίσει. Η 12χρονη έχει αναγνωρίσει τον Σοφιανίδη και έχει καταθέσει ότι έχει βιαστεί από 11 άνδρες. Έχει δώσει και ονόματα. Έχει πει πως τα ονόματα δυο ανδρών που τη βίασαν αρχίζουν από «Π» και ενός από «Α».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και ο μυστήριος ρόλος ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης», που συνόδευε (όταν δεν πήγαινε ο Μίχος) το ανήλικο κορίτσι στα ραντεβού που της έκλεινε ο 53χρονος.

Στην κατάθεση του 12χρονου παιδιού που δημοσιοποίησε το Star, το κοριτσάκι περιέγραψε με λεπτομέρειες τη φρίκη, τις απειλές, το φόβο, την κακοποίηση.

«Ήταν μια μέρα να πάμε κάτω στην αποθήκη. Άρχισε να χουφτώνει, μου έπιασε τον κ@@@. Με απείλησε με μαχαίρια και όπλα, μου είπε άμα το πω θα με σκοτώσει εμένα ή την οικογένεια μου ή θα με κάνει ρεζίλι. Του είπα δε θέλω και με απείλησε. Ήθελε να κάνουμε σεξ. Με απειλούσε ότι αν δεν κάνουμε θα με σκοτώσει. Μια μέρα που κάναμε εγώ δεν ήθελα και μου έκανε μόνο (σ.σ. περιέγραψε πως τη βίασε ο Μίχος). Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του, κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν…

Με έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να κάνω σεξ μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά και να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω… Μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άνδρες, δεν ήταν φίλοι του. Είχε τον λογαριασμό μου και έστελνε εκ μέρους μου μηνύματα. Έβαζε τον αριθμό μου, μου ερχόταν ένας κωδικός και του τον έδινα. Είχε εγκαταστήσει το viber μου στο κινητό του. Το είχα και εγώ και αυτός. Με πήγαινε αυτός στους πελάτες με το αμάξι του, εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του Μίχου. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν. Με 11 άνδρες έχω βρεθεί. Με άφηναν εκεί που με παίρνανε και μετά πήγαινα στο μαγαζί του Μίχου. Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι, γύρω στα 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο».

Είπε επίσης ότι όλα τα λεφτά τα έδινε στον 53χρονο. «Μπορεί κάποια στιγμή να κράτησα ένα ευρώ. Δεν έχω συναισθήματα για τον Μίχο, να πάει εκεί που του αξίζει, στη φυλακή».

Οι αλληλοκατηγορίες

Εν τω μεταξύ, ο Ηλίας Μίχος κατηγορεί την 38χρονη μητέρα ότι γνώριζε, ενώ εκείνη απαντά ότι μόλις το έμαθε έπεσε από τα σύννεφα, κάτι που αποδεικνύεται από τα μηνύματα που του έστειλε: «Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλιτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…».

Η 38χρονη πράγματι είχε έρθει σε επαφή με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, στην οποία είχε στείλει τα σοκαριστικά μηνύματα που αντάλλασσε ο άντρας της με την 12χρονη. Και εδώ όμως υπάρχουν αλληλοκατηγορίες. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι η σύζυγος του Ηλία Μίχου ήθελε να συγκαλύψει την υπόθεση. Εκείνη απαντά ότι από την πρώτη στιγμή είπε στον άντρα της να φύγει από το σπίτι και να πάρουν και τυπικά διαζύγιο (αφού ήταν ήδη σε διάσταση). Παράλληλα, η πρώην πλέον σύζυγος του Μίχου σημειώνει ότι η 38χρονη μητέρα της 12χρονης της ζητούσε επίμονα χρήματα και της έλεγε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία.

Ο Ηλίας Μίχος εμφανίστηκε προκλητικός στην απολογία του, ρίχνοντας ευθύνες σε ένα παιδί που ήταν μόλις 11 ετών. «Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη» φέρεται να είπε κυνικά, ενώ υποστήριξε ότι «πιστεύει» πως η μητέρα γνώριζε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί