ΜΕΡΑ25: Τα Χανιά δεν χρειάζονται «πολεμικό» τουρισμό

 Ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25 για την έλευση του αεροπλανοφόρου «George Bush» στα Χανιά:

Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς τα πρόσκαιρα έσοδα

Ο λογαριασμός από την εμπλοκή στον πόλεμο θα έρθει μετά 

Η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George H. W. Bush» στα Χανιά, προβάλλεται περίπου ως  «μάννα εξ ουρανού» για την τοπική οικονομία, ως «εγγύηση ασφάλειας» και ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα μας. 

Μοιάζει να έχουμε μπερδέψει κάπως τα έσοδα από τον παραδοσιακό τουρισμό αναψυχής, με τον «πολεμικό τουρισμό», που ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. 

Η βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο έχει να επιφέρει στον τόπο μόνο δυστυχία και ανασφάλεια. Το αντάλλαγμα είναι κάποια έσοδα παραπάνω στα καφέ, στα εστιατόρια και στα καταστήματα τουριστικών ειδών των Χανίων. Αυτά είναι αρκετά μέχρι και για να τους  παραχωρήσουμε δρόμους στο κέντρο της πόλης για «αποκλειστική χρήση» με σκοπό την άνετη επιβίβαση και αποβίβασή τους.

Μοιάζει πολύ το σκηνικό αυτό με τα καθρεφτάκια που κάποτε μοίραζαν οι κατακτητές στους ιθανεγείς των χωρών που καταλάμβαναν. Πέρασαν μερικοί αιώνες από τότε αλλά δεν κάναμε βήμα μπροστά. Οπως και τότε η «απόβαση» γίνεται σε κατακτημένους τόπους με τους στρατιώτες να απολαμβάνουν και πλήρη ατιμωρησία όπως στις συνήθεις περιπτώσεις επιθέσεων εις βάρος των ντόπιων.

Όπως πάντα ο λογαριασμός για όλα αυτά έρχεται πολύ μετά. 

Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και την ανάληψη πραγματικού ειρηνευτικού ρόλου για τον τερματισμό του πολέμου. 

Ζητάμε το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές δράσεις και κινητοποιήσεις διεκδικώντας ένα ειρηνικό μέλλον για την πόλη και τον λαό μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί