Νέα χρονιά για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου για την έναρξη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


Ξεκινήσαμε!

Μετά από 2 δύσκολες χρονιές, με την πανδημία να μας κατατρέχει, με τους περιορισμούς, που καθόλου δεν περιόρισαν την ελπίδα μας – αν και έκρυβαν τα πλατιά χαμόγελά μας πίσω από τις μάσκες – είμαστε πάλι εδώ.

Με 34 νέους και παλιούς φίλους μας ηλικίας 5-17 ετών, συμμετέχοντας για 8η χρονιά στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση», καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης «ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022-2023 ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ξεκινάμε φέτος με τις ευχές και τις προοπτικές που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του φορέα.

Ας αρχίσουμε με τις ευχές του Παύλου Μελισσινού, υπεύθυνου δομών και δράσεων μας: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά , στην αφετηρία της, εύχομαι να έχει πολλά χαμόγελα , καλή πρόοδο και δημιουργική πορεία , σε όλα τα παιδιά μας. Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτές μας αλλά και στους γονείς για την εξαιρετικά σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν. Η ασφάλεια, η εκπαίδευση και η δημιουργική έκφραση των παιδιών θα είναι το κύριο μέλημά μας, πάντα με πολύ αγάπη και αφοσίωση θα είμαστε δίπλα τους αλλά και κοντά στους γονείς σε ότι χρειαστούν! Φιλοξενούμαστε όπως κάθε χρόνο στο φιλόξενο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και αρχίσαμε έχοντας στη φαρέτρα μας πολλή διάθεση και πολλή αγάπη. Μαζί μας έμπειροι επαγγελματίες με ποικίλες ειδικότητες έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το λεωφορείο μας έχει ήδη ταξιδέψει με τους μαθητές μας και αλωνίζει τα στενά της πόλης αλλά και τους κοντινούς οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνου». 

Λέει ο αγαπημένος των παιδιών οδηγός μας Χρήστος Χλιαουτάκης: «Καλή αρχή σε όλους μας, και ιδιαίτερα στα παιδιά μας του ΚΔΑΠ. Εύχομαι αυτό το ταξίδι με το λεωφορείο μας να είναι ονειρικό, γεμάτο εκπλήξεις, και όμορφες στιγμές. Καλή σεζόν!!»

Πανταχού παρούσα, άοκνη παρουσία, που τα διοργανώνει όλα με την υπευθυνότητα που αρμόζει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες η Εύη Ζευγαδάκη προτείνει για φέτος: «Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μαζί Μπορούμε είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Χωράει πολύ παιχνίδι, πολλή αγάπη, δημιουργικότητα και φαντασία! Καλή μας αρχή!»

Οι παιδαγωγοί μας είναι εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εκπαίδευση και τη διαχείριση των παιδιών μας. «Μπορεί οι εποχές να είναι τέσσερεις, μα στο δικό μας κήπο, τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τα λουλούδια μας είναι πάντα ολάνθιστα, χαμογελαστά, γεμάτα ενέργεια κ ζωντάνια! Κι έτσι τον προσέχουμε κ εμείς οι φροντιστές του ακόμη κ αν πιάσει καμιά βροχούλα!! Καλή σχολική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους», λέει η Ευγενία Ερμείδου.

Συνεχίζει η Αντωνία Κρόμπα: «Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα μοναδικά πλάσματα που μας γεμίζουν καθημερινά με αγάπη, πίστη και χαμόγελα. Όλοι μαζί παρέα θα κάνουμε την κάθε μέρα χρωματιστή και ξεχωριστή γιατί όλοι μαζί μπορούμε! Καλή αρχή!»

Η Κατερίνα Γιαννοπούλου στις πρώτες τις μέρες κοντά μας λέει: «Μια πρώτη εντύπωση στο ΚΔΑΠ είναι  «το ένα σχολείο για όλους» όπου ο κάθε μαθητής μπορεί να αναπτύξει την προσωπικότητα του εξίσου ανεξαρτήτως δυσκολιών. Ως αποτέλεσμα του δικαιώματος ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό-πολιτικο-οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Η ψυχολόγος μας η Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη μας γράφει με χαρά: «Με περίσσιο ενθουσιασμό και αγάπη επέστρεψαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ για να βάλουν πάλι στην καθημερινότητα τους τη χαλάρωση, την εκτόνωση, τη χαρά, τη δημιουργία, τη μουσική μελωδία….Αυτή τη χρονιά έφεραν μαζί τους πολλά νέα παιδιά!!! Μέσα από διαπροσωπικές συνδέσεις και αλληλεπιδράσεις, ψυχαγωγικά, κινητικά, επιμορφωτικά και άλλα παιχνίδια καθώς και μέσα από εξωτερικές δράσεις το ταξίδι αυτό θα είναι και φέτος πολύ συναρπαστικό!»

Νεοεισερχόμενο μέλος η Αντωνία Πιοτογιαννάκη, η φροντίστρια μας τονίζει: «Το χαμόγελο των παιδιών σας…μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε!!!!»

Η νέα μας γυμνάστρια Μαρία Ζουμπουλάκη πάλι περιμένει όμορφες στιγμές: «Μια νέα χρόνια ξεκινάει με πολύ παιχνίδι, πολλή δημιουργικότητα, διασκέδαση και νέες εμπειρίες για όλους μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπήκα στην ομάδα του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ – Μαζί Μπορούμε και ανυπομονώ να δω τους στόχους μας να πραγματοποιούνται, γεμίζοντας τους μικρούς μας φίλους χαρά. Εύχομαι, καλή σχολική χρόνια σε όλους!!»

Από όλους εμάς λοιπόν τους γονείς , τα παιδιά, τους εκπαιδευτές, τους εθελοντές και τους φίλους μια ευχή για Καλή και δημιουργική χρονιά, με αγάπη, με προοπτικές, με νέες ιδέες, με όραμα για τα άτομα με αναπηρία, αλλά κυρίως με πράξεις!

Ας είναι αυτή η σχολική χρονιά που θα δώσει το έναυσμα της δημιουργίας της νέας δομής μας, στο κτήριο στους Αρμένους, που αναμένουμε να ολοκληρωθεί η ένταξή της.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί