Αυτό έμαθαν, αυτό κάνουν: Τα αδέρφια που εκβιάζουν και τρομοκρατούν για να διασωθούν (βίντεο)

Αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΡΤ περί απορρήτου και πιθανότητα φυλάκισης σε όσους μιλήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φανερά ενοχλημένη και στριμωγμένη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, διατρανώνει -για τα μάτια του κόσμου- ότι είναι και δική της επιθυμία το «να βγουν όλα στο φως» και να διαλευκανθεί το σκάνδαλο, αλλά επί του πρακτέου προσπαθεί να «κρυφτεί» πίσω από το αφήγημα της επίκλησης του «απορρήτου» των όσων προκύπτουν μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Η ανάγκη για… περιφρούρηση του «απόρρητου», η οποία χαρακτηρίζεται ως «νομικά αστήρικτη και αντισυνταγματική» από καθηγητές Δημοσίου Δικαίου όπως ο κ. Ξενοφών Κοντιάδης, διανθίζεται πλέον και με τις αναφορές περί κινδύνων για όσους «σπάσουν» και μιλήσουν, ακόμη και φυλάκισης, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα στο να βγούνε όλα», αναφερόμενη στην ανάγκη διατήρησης του «απορρήτου» στην εξεταστική από τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ, διότι «αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα».

«Εκ των πραγμάτων πρέπει να κρατηθούν τα απόρρητα, γιατί αν παραβιαστεί, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή…», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το 5:30 του βίντεο:

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι η κ. Μπακογιάννη «υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Εχθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς.

Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως “η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”…

Η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Και είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

 Χαριλάου Τρικούπη, μέσω ανακοίνωσης, με την οποία κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι προσπαθεί να επιβάλλει την ομερτά, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο «να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο» και κατηγορεί τη Ν.Δ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων.

Η ανακοίνωση

Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

 Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί