Νοσοκομείο Χανίων: Παραίτηση διευθυντή με καταγγελία των “εμμονικών ιδεών των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

Την παραίτησή του ανακοίνωσε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων και χειρουργός, Νίκος Τσιμινικάκης.
Ο κ. Τσιμινικάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και 21 χρόνια, επισημαίνει ότι ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση είναι οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί λόγω υποστελέχωσης που οφείλεται, όπως τονίζει, «στις εμμονικές ιδέες των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ».

Επίσης, κάνει λόγο για «προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά ανθρώπων, τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συναδέλφους μου της Β Χειρουργικής, ανθρώπων που ευκαιριακά βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ένα νοσοκομείο».

«Δυστυχώς σε λίγο, γιατρό θα ψάχνουμε και γιατρό δεν θα βρίσκουμε στο νοσοκομείο Χανίων», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Τσιμινικάκης.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Με μεγάλη μου λύπη αλλά δυστυχώς και απογοήτευση αναγκάστηκα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Χειρουργικής στην Β Χειρουργική κλινική μια θέση που πιστεύω ότι την τίμησα με θυσίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο και αίσθηση χρέους τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους συναδέλφους μου επί 21 ολόκληρα χρόνια στο νοσοκομείο Χανίων σε συνολική υπηρεσία 31 χρόνων στο ΕΣΥ.

Οι λόγοι που με ώθησαν στην παραίτηση είναι αφ’ ενός οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί λόγω υποστελέχωσης που οφείλεται στις εμμονικές ιδέες των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. αλλά και η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά ανθρώπων τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συναδέλφους μου της Β Χειρουργικής, ανθρώπων ευκαιριακά βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ένα νοσοκομείο. Απαξιούν ακόμα και να κάνουν διάλογο!

Δυστυχώς σε λίγο… γιατρό θα ψάχνουμε και γιατρό δεν θα βρίσκουμε στο νοσοκομείο Χανίων».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί