Τόκαναν κι αυτό: Ολομέτωπη επίθεση με ειρωνείες κατά της Διεθνούς Αμνηστίας!

Έχουν “διαψεύσει” τους New York Times για το προσφυγικό, τη Google για το Predator και την ΕΥΠ, τους ΡΧΣ για την κατρακύλα στην ελευθερία του Τύπου. Προσπάθησαν να λογοκρίνουν δημοσιογράφους της DW και τώρα βάλλουν κατά της Διεθνούς Αμνηστίας

Με πρόσχημα τη βιβλιοθήκη συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά την κατακραυγή σε βάρος της για την αλόγιστη χρήση βίας από την αστυνομία στο ΑΠΘ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα τα έβαλε και με τη Διεθνή Αμνηστία την οποία ειρωνεύτηκε ενώ αμφισβήτησε και τις πηγές της, προσπαθώντας, μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την υπερβολική και περιττή χρήση βίας από την αστυνομία στο ΑΠΘ.

Δείτε επίσης: Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: Παρέμβαση ράπισμα στην κυβερνητική βία στα ΑΕΙ- Στήριξη στους φοιτητές, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο Γιάννης Οικονόμου εμμένοντας στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργεί κλίμα έντασης ανέφερε ότι, η αλήθεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ότι «ορισμένοι τραμπούκοι με όρους συμμορίας επιδιώκουν να καταλύσουν τις αποφάσεις οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι σαφές ότι επιδιώκουν ένταση στο πανεπιστήμιο δεν θα τους παρακολουθήσουμε, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει συμμορίες να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους στους χώρους των πανεπιστημίων».

Μάλιστα επιτέθηκε στην Διεθνή Αμνηστία αμφισβητώντας την ανακοίνωσή της «Για να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει εκεί και η Διεθνής Αμνηστία – δεν ξέρω πως έχει ενημερωθεί – κάποιοι με το έτσι θέλω για 34 χρόνια είχαν καταλάβει ένα χώρο. Ο χώρος αυτός με απόφαση της συγκλήτου αποφασίστηκε να γίνει βιβλιοθήκη».

Με απίστευτη ειρωνεία συνέχισε απευθυνόμενος και πάλι στην Διεθνή Αμνηστία, «το επαναλαμβάνω βιβλιοθήκη για να τα ακούσει και η Διεθνής Αμνηστία. Δεν επιδιώκουμε καμία ένταση βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε όλοι αυτοί οι νοσταλγοί αυτών των μεθόδων δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλλουν τις δικές στους συνήθειες.

Η αστυνομία θα μείνει εκεί για να προφυλάσσει την απόφαση της Συγκλήτου. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε να πρέπει να είναι μέσα για να γίνει το αυτονόητο».

Προφανώς ο Γιάννης Οικονόμου αισθάνεται εντάξει με το να αμφισβητεί διεθνείς και παγκοσμίως αναγνωρισμένους οργανισμούς, αφού πρόσφατα έβαλε και κατά των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, επιβεβαιώνοντας της 108 θέση της χώρας στην Ελευθερία του Τύπου.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Οικονόμου και ενώ ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση υιοθετεί την ανεκδιήγητη δήλωση του Άγγελου Συρίγου ότι «η βία στα πανεπιστήμια είναι σαν την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ», απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, καλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τον υφυπουργό Παιδείας.

Διεθνής Αμνηστία: Σοβαρή ανησυχία μετά το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

η σοβαρή της ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τις αναφορές για περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 10 και 26 Μαΐου του 2022. Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν βομβίδες κρότου – λάμψης κατά τη διάρκεια παρέμβασης φοιτητών με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να τραυματιστεί από ευθεία βολή αστυνομικού και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λαμβάνει επανειλημμένα αναφορές για περιστατικά περιττής και υπερβολικής χρήσης βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα εναντίον ανθρώπων που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Μάλιστα, όπως σημειώνει η οργάνωση έχει τεκμηριώσει πολλές από αυτές τις αναφορές όπως αποτυπώνεται στην έκθεσή της του Ιουλίου 2021.

Εκφράζει την ανησυχία της ότι στο ΑΠΘ η αστυνομία έκανε χρήση όπλων, όπως χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών/-τριών.

Η Διεθνής Αμνηστία υπενθυμίζει στις ελληνικές αρχές ότι δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο και το ίδιο το Σύνταγμα να σέβονται, να προστατεύουν και να υποστηρίζουν το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση, και τις καλεί να σεβαστούν αυτά τα δικαιώματα και να σταματήσουν τη χρήση παράνομης και υπερβολικής βίας, καθώς και να διασφαλίσουν άμεσες και αποτελεσματικές έρευνες για όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Ανάρτηση από Διεθνή Αμνηστία

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τόκαναν κι αυτό: Ολομέτωπη επίθεση με ειρωνείες κατά της Διεθνούς Αμνηστίας!”

  1. Νοσταλγοί

    Νοσταλγοί αυτών των μεθόδων!
    Απίστευτη έκφραση. Μάλλον άλλοι είναι οι νοσταλγοί…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί