Πολύνεκρη πυρκαγιά σε παραγκούπολη στις Φιλιππίνες

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, όταν πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να τη σβήσουν αφού κατέστρεψε 80 κατοικίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο κ. Μπιτσάιντα.«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα έξι ήταν ανήλικα. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί