Παγκρήτιος μαθητικός διαγωνισμός διηγήματος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προκηρύσσουν  Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή .

ΘΕΜΑ: Το διήγημα μπορεί να αναφέρεται στη ζωή των Μικρασιατών Ελλήνων πριν από την καταστροφή (διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού τους, ήθη, έθιμα, κοινωνική ζωή κ.ά.), στον μικρασιατικό πόλεμο, στην προσφυγιά, στην εγκατάσταση των προσφύγων στην καινούρια πατρίδα, στην επιβίωση του μικρασιατικού πολιτισμού και εθίμων στο σήμερα.

ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:  Από 800-1500 λέξεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.

ΣΤΟΧΟΣ: Να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και Λυκείου και διατηρώντας στη μνήμη την ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού να εμπνευστούν από τον λαμπρό και πλούσιο μικρασιατικό πολιτισμό και να τιμήσουν τους Μικρασιάτες που έμελλε να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα και σήμερα- έναν αιώνα μετά- να φωτίζουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν τα ερωτήματά τους στο: alatsatagr@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί