Τριπλή διάκριση του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου σε διαγωνισμούς λογοτεχνίας

Ο μήνας Μάρτιος, του οποίου η εαρινή ισημερία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, έφερε στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου τρεις σημαντικές διακρίσεις σε ισάριθμους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Την Τρίτη 13 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 3ης Σκυταλοδρομίας Ποίησης, η οποία διοργανώνεται από την συγγραφέα Μαρία Δασκαλάκη. Ανάμεσα στις 140 συμμετοχές ξεχώρισε το ποίημα “Σκέψεις στο φως” της Ελένης Πλαΐτη, μαθήτριας της Β΄ Γυμνασίου και τιμήθηκε με ένα από τα δώδεκα ισότιμα βραβεία.

Στον 38ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 11ο Γυμνάσιο ήταν παρόν στα βραβεία χάρις στην μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Αριάδνη Μπάκς. Το ποίημα της Αριάδνης με τίτλο “Αφετηρία αναγέννησης” απέσπασε το Β΄ Βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου στα Χανιά.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”, στον οποίο συμμετείχαν σχολεία όλων των βαθμίδων από την Κύπρο, την Ελλάδα και τα ελληνόφωνα σχολεία της Ομογένειας. Η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, Αγκνέσα Χότζα τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο στην κατηγορία της πεζογραφίας με το διήγημά της, “Χαμένες Ελπίδες”. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στην Λευκωσία.

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια προηγούμενων διακρίσεων του 11ου Γυμνασίου και της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, που λειτουργεί στο σχολείο από το 2019 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Χρυσή Χουρσάν, (Φιλόλογο), Μαρία Αθανασάκη (Υποδιευθύντρια και καθ. Οικονομικών) και Κλειώ Χρηστάκη (καθ. Εικαστικών) και από το 2020 συνεργάζεται με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Φιολιτάκη (Φιλόλογο). Μάλιστα το βραβευμένο διήγημα περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα http://cypriothellenism.weebly.com, που αποτελεί προϊόν της σύμπραξης του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου για το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες” με την συνεργασία του κ. Νικόλαου Ψαρομήλιγκου (Φιλολόγου). Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται εικαστικά και λογοτεχνικά έργα των μαθητών και των δύο σχολείων.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες «με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε τα νέα καινούργιων διακρίσεων των μαθητών μας, καθώς η λογοτεχνία και η τέχνη εν γένει μας κινητοποιούν σε καιρούς δύσκολους. Κυρίως χαιρόμαστε όχι μόνο για την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών μας στους διαγωνισμούς και τις διακρίσεις τους αλλά για την χαρά της αναγνώρισης και του μοιράσματος με το ευρύτερο κοινό της δημιουργικότητας αυτής των μαθητών μας».

Η Δ/ντρια κ. Αντωνία Κοκοτσάκη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν όλους τους μαθητές τους που διαγωνίστηκαν καθώς και τις τρεις μαθήτριές τους για την εξαιρετική επιτυχία και την διάκρισή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί