«Επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών για να επιβιώσει η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας»

Αναφορά του Α. Ξανθού στη Βουλή με θέμα: «Επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών για να επιβιώσει η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας»

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις επιστολές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου για το θέμα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών, που επηρεάζουν αρνητικά τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Οι φορείς στις επιστολές τους επισημαίνουν ότι οι ραγδαίες αυξήσεις του κόστους των ζωοτροφών θέτουν σε κίνδυνο τόσο την επιβίωση της πρωτογενούς παραγωγής και των ανθρώπων της, αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών.

Επίσης, οι φορείς προτείνουν επιπλέον γενναία μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που μπορεί να οδηγήσει σε επισιτιστική ανασφάλεια την χώρα.

Ο κ. Α. Ξανθός στην αναφορά του παρακαλεί για ενημέρωση και για απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τις ενέργειες του για το θέμα.

Επισυνάπτονται η αναφορά του Α. Ξανθού και οι επιστολές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί