Λέσβος: Διώκεται για κατασκοπεία διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός φωτογράφος

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός fine art photographer και σκηνοθέτης Νουτ Μπράι (Knut Bry), του οποίου οι φωτογραφίες κοσμούν το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας του, βρέθηκε στη Χίο ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Αγκντερ, στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος, και διώκεται σήμερα από τις ελληνικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας!

H είδηση της σύλληψης του κυκλοφόρησε, προχθές βράδυ ανάμεσα σε δημοσιογράφους που κάλυπταν στο νησί τις εκδηλώσεις της καμπάνιας για δίκαιη δίκη των προσφύγων με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου αλλά και τη συναυλία αλληλεγγύης από την Επιτροπή Καλλιτεχνών με αφορμή τη δίκη των Αμίρ Ζαχίρι και Ακίφ Ρασούλι, που μεταφέρθηκε για αύριο το πρωί. Πριν λίγο, η Lesvos Solidarity δημοσιοποίησε λεπτομέρειες.

«O αγαπημένος μας Knut είναι ο δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για την Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο Μετόχι και διαφημίζουν το νησί παγκοσμίως. Γνωστός από τη θητεία του ως φωτογράφος μόδας τη δεκαετία του 90 στο Λος Άντζελες και βραβευμένος ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα έτη τη δεκαετία του 80 ο Knut δεν πάει πουθενά χωρίς την φωτογραφική του μηχανή. Με αυτή συνελήφθη χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου τραβούσε πλάνα για το επόμενο βιβλίο του με θέμα τα τοπία της Λέσβου! Ο Knut πάνω από όλα αγαπάει το νησί και τους ανθρώπους του καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με το φακό του και την ιδιαίτερη ματιά του. Για άλλη μια φορά η χώρα μας διασύρεται και δυσφημίζεται στο όνομα ενός παράλογου κυνηγητού ενάντια στην αλληλεγγύη και των ανθρώπων της.

«Βλέπουμε ξανά μπροστά μας την ποινικοποίηση από την πολιτεία, της αλληλεγγύης και της όποιας βοήθειας στους πρόσφυγες» λέει στο Tvxs.gr η βραβευμένη ακτιβίστρια από την «Αλληλεγγύη» Λέσβου Έφη Λατσούδη και υπενθυμίζει, πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε για την οργάνωση Aegean Boat. «Τελικά δεν κατάφεραν ποτέ να αποδείξουν τις κατηγορίες, όμως οι οργανώσεις αποθαρρύνονται όπως και οι ακτιβιστές και οι πολίτες. Ποιος θα πάει από εμάς στη Λέσβο να προσφέρει μια κουβέρτα στους πρόσφυγες, όταν γνωρίζει πως μπορεί να καταλήξει με κακουργήματα; Ο κόσμος δυστυχώς φοβάται να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί