Χ. Μαμουλάκης: Να συμπεριληφθούν και τα κλειστά κολυμβητήρια στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης για την πανδημία

Στη Βουλή η επιστολή του Δικτύου Κολυμβητηρίων Ελλάδος από τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Ηρακλείου 

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, φέρνει στη Βουλή την επιστολή του Δικτύου Κολυμβητηρίων Ελλάδος, με την οποία ζητείται να συμπεριληφθούν και τα κλειστά κολυμβητήρια στο οικονομικό εργαλείο ενίσχυσης λόγω της πανδημίας, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δικτύου, στην σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνονται γυμναστήρια και σχολές χορού, που σαφώς έχουν πληγεί, αλλά εξαιρούνται τα κλειστά κολυμβητήρια τα οποία έχουν αντίστοιχο αντικείμενο και όλα τα χαρακτηριστικά της ίδιας, αλλά και μεγαλύτερης ζημίας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση από Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα Δικτύου Κολυμβητηρίων Ελλάδος.

Η σχετική επιστολή

Κύριε Υπουργέ, 

Στην από 10 Μαρτίου 2022  πρόσκλησή σας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης με αριθμό 1293, έχετε συμπεριλάβει, τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού, που σαφώς έχουν πληγεί, αλλά έχετε εξαιρέσει τα κλειστά κολυμβητήρια (με ΚΑΔ 93.11.10.03,  93.11.10.00 KAI 85511000) τα οποία έχουν αντίστοιχο αντικείμενο και όλα τα χαρακτηριστικά της ίδιας, αλλά και μεγαλύτερης ζημίας.

Το αξίωμα της σημαντικής και ίσως μεγαλύτερης ζημίας, στηρίζεται στους παρακάτω λόγους.

  • Μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης (θερμαινόμενες δεξαμενές, δυνατοί εξαερισμοί με τεράστια λειτουργικά κόστη, ώστε να απολαμβάνουν το μέγιστο των οφελών στην υγεία τους τα παιδιά) 
  • Το παραπάνω επιχείρημα σε συνδυασμό με τη μείωση χωρητικότητας κατά 50%, δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργικότητα και ανασφάλεια στην συνέπεια της αποπληρωμής των εξόδων μας.
  • Είμαστε επιχειρήσεις που ανέκαθεν λειτουργούσαμε εποχιακά, στην ουσία 7 μήνες, για κάλυψη εξόδων 14 μηνών. Τα μέτρα και όλη αυτή η συνθήκη επιβάρυνε επί 10 φορές το άγχος της επιβίωσής μας, ήτοι μας “ανοίγατε” σε χαμηλές σεζόν και μας “κλείνατε” στις δυνατές μας περιόδους.
  • Η Απαγόρευση εισόδου σε άτομα χωρίς πιστοποιητικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων και το φόβο των γονέων να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή των παιδιών ( που κατά βάση είναι μικρές ηλικίες άρα και πιο δύσκολο να συμμετέχουν ) με αποτέλεσμα να διακυβεύονται κι άλλο τα έσοδά μας.
  • Εξίσου σημαντική με τα παραπάνω, είναι και η εξάρτηση των λειτουργικών εξόδων από το κόστος της ενέργειας, το οποίο και έχει αυξηθεί ακραία όπως πολύ καλά γνωρίζετε (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο).

Πιστεύουμε ότι δικαίως δικαιούμαστε να συμπεριληφθούμε στο συγκεκριμένο οικονομικό εργαλείο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνοντας και τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου μας με έναρξη το 2020, προκειμένου να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού των παιδιών μας μέσα από τον αθλητισμό και δη σε μια περίοδο πανδημίας, όπου είναι το κυριότερο όπλο μας απέναντι σε αυτήν, καθώς επίσης και σε μια παραθαλάσσια χώρα όπως είναι η δική μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συμπαράστασή σας.

Σε αναμονή μιας θετικής απάντησης από μέρους σας το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί