Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Με πρόστιμο γλίτωσε η δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο σε ζωντανή μετάδοση

Ενώπιον του δικαστή οδηγήθηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα» και μετά τη σύλληψή της αναμενόταν να οδηγηθεί στο δικαστήριο της Οστάνκινο στη Μόσχα.

Ο δικηγόρος της Ντανίιλ Μπέρμαν είχε σχολιάσει: «Υποθέτω ότι η πελάτισσά μου Μαρίνα Οβσιάνικοβα, απειλείται από ποινική και όχι διοικητική δίωξη με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 ετών. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι Αρχές να τη μετατρέψουν σε παράδειγμα για να φιμώσουν άλλους διαμαρτυρόμενους».

Η δημοσιογράφος κρατήθηκε επί 12 ώρες σε τοποθεσία που δεν ανακοινώθηκε ενώ ο δικηγόρος της είχε εκφράσει την ανησυχία του καθώς δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί της.

Οι φόβοι διασκεδάστηκαν, καθώς η ρωσική δικαιοσύνη της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί