Κρήτη: Ολονύκτια επιχείρηση για 5μελή οικογένεια που εγκλωβίστηκε στα χιόνια (φωτο- βίντεο)

Πενταμελής οικογένεια Γερμανών αποκλείστηκε τη νύχτα από τα χιόνια στο Όρος Δίκτη, στο Λασίθι ανάμεσα και έγινε ολονύχτια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της. Τελικά όλα τα μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν σώα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ., μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων, όπου, όπως αναφέρει ο δήμαρχος “τους προσφέρουμε φαγητό και ζεστή φιλοξενία για απόψε”.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος

Λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης η οικογένεια των Γερμανών έχασε τον προσανατολισμό της με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν τις Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης “112”.

Πρόκειται για δύο γονείς και τρία παιδιά ηλικίας 21, 23 και 27 χρονών που μέσω της Κριτσάς ανέβηκαν στο Οροπέδιο Καθαρού για περπάτημα και παρότι ήταν πολύ οργανωμένοι με σκηνές και υπνόσακους, το πυκνό χιόνι που έπεφτε τους ανάγκασε να ειδοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους που με την σειρά τους κάλεσαν από την Γερμανία το 112. 

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όπου στο σημείο υπήρξε κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ με έξι άτομα, ένα ερπιστριοφόρο όχημα και παράλληλα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τζερμιάδου ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"

Αμέσως τους προσέγγισαν και στην συνέχεια τους απεγκλώβισαν με ασφάλεια οδηγώντας τους στο Τζερμιάδω.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "EMAK"

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί