Τα “Μπαϊρακταρ” των ολιγαρχών, ο μ@λ@κ@ς του Χάρβαρντ και ο Μπάιντεν

Του Γιώργου Δημητρίου

Τί είπε ο <<στόμας>> του ηθοποιού Γιάννη Μποστατζόγλου σε δηλώσεις του στις 11/3/2022 ; << Τί νόημα έχει να είσαι του Χάρβαρντ και να είσαι μ@λ@κας;>>. Να ενημερώσω τον κ. Μποστατζόγλου ότι την θεωρία της μ@λ@κίας την διατύπωσε ο Αμερικανός Φιλόσοφος Dr.Harry G. Frankfourt σε δοκίμιό του το 1986 το οποίο έγινε βιβλίο το 2005 με τον τίτλο << On Bullshit >>. Δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεται ο ηθοποιός αλλά ο Αμερικανός φιλόσοφος αναφέρεται σε μ@λ@κες πολιτικούς και δημοσιογράφους “μπαϊρακτάρ” κυρίως.

Ο ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ…

Ο κ.Μπάιντεν περιγράφει άθελά του και το Ελληνικό δράμα τη στιγμή που με επιλεκτική μνήμη αποκαλύπτει το ρόλο των ολιγαρχών στον Αμερικανικό λαό αλλά εμείς δεν ακούμε. Είναι γνωστό από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς από τον ΙΟΒΕ ότι οι καταθέσεις 50 Ελλήνων ολιγαρχών υπερβαίνουν τα 60 δις ευρώ σε μετρητά στο εξωτερικό, κυρίως σε τράπεζες των ΗΠΑ. Η χώρα βούλιαξε το 2012, οι ολιγάρχες δεν πλήρωσαν τα χρέη τους και αυτά μνημονιοποιήθηκαν σε εμάς. (βλέπε ΙΟΒΕ,13/10/2019)

Αν και η χώρα του κ.Μπάιντεν δεν έχει το δικό μας ολιγαρχικό πρόβλημα, έχει αντι-μονοπωλιακό Σύνταγμα, Υπουργείο Δικαιοσύνης που παρεμβαίνει στην αγορά με τον δείκτη ΗΗΙ, παρόλα αυτά δηλώνει ο κ.Μπάιντεν στις 21/1/2022: << ο Καπιταλισμός χωρίς Ανταγωνισμό είναι εκμετάλλευση>>. Καταφέρεται με έμφαση στους Αμερικανούς ολιγάρχες που παρά τους υπάρχοντες δρακόντειους νόμους κλέβουν τους αμερικανούς πολίτες και τη χώρα τους. Φανταστείτε εδώ στη χώρα μας που όχι μόνο δεν υπάρχουν τέτοιοι αντι-ολιγαρχικοί νόμοι αλλά οι ολιγάρχες υποστηρίζονται ισχυρά από πολιτικές οικογένειες, τι κλοπή πέφτει σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Συνέχεια Τζό Μπάιντεν, 2 Μαρτίου 2022: “Σήμερα λέω στον Πούτιν και στους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν κλέψει δις δολάρια ως αποτέλεσμα αυτού του καθεστώτος – δίνουμε τέλος σε αυτό”.

Και συνεχίζει ο Αμερικανός πρόεδρος την 11η Μαρτίου του 2022, μόλις πριν λίγες ημέρες: “Οι Ρώσοι ολιγάρχες κλέβουν το Ρωσικό λαό και επιδιώκουν να κρύβουν τα χρήματά τους στη Δύση, στις χώρες μας. Είναι μέρος της κλεπτοκρατίας που υπάρχει στη Μόσχα και θα λάβουν και αυτοί τον πόνο των κυρώσεων”.

Χειρότερα γίνονται στην Ελλάδα. Δείτε όταν μπήκαμε στα μνημόνια τους <<New York Times, 2012, for the Greece Oligarchs are obstacle to recovery and political families>>.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Η Ελλάδα εχει τους πιο σεσημασμένους ολιγάρχες στην Ε.Ε και ακριβώς τον ορισμό της ολιγαρχικής αγοράς τύπου Πακιστάν, Ινδίας, Μεξικό, Κολομβίας κλπ. Μετά από 50 σχετικά άρθρα που δημοσίευσε το Candia Doc τα τελευταία 2 χρόνια για αυτά τα ζητήματα, πρόλαβα να δικαιωθώ εν ζωή από τον ίδιο τον πολιτικό΄΄ βραχίονα των ολιγαρχών στην Ελλάδα, τον κ.Μητσοτάκη. Από τις Βερσαλλίες να αναγνωρίζει με τις δηλώσεις του την 12η Μαρτίου 2022 ότι για τις τιμές στα καύσιμα και στα τρόφιμα δεν φταίει πρωτίστως ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά τα καρτέλ και οι ολιγοπωλητές. Τέτοια υποκρισία πολιτικού ανδρός τη στιγμή που η Ε.Ε με έγγραφό της, από το Σεπτέμβρη του 2021, του ζητά να πάρει αντι-μονοπωλιακά μέτρα στην αγορά ενέργειας… 

Αν ο Μπάιντεν και οι Δυτικοί τηρούσαν την ίδια στάση που εκδήλωσαν υπέρ της Ουκρανίας και για την Ελλάδα, Κύπρο,το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα είχαμε απαλλαγεί από τους Τούρκους, τους εξοπλισμούς και την εγχώρια κλεπτοκρατία. Αντί αυτού, οι ίδιοι οι Αμερικανοί ασκούν μαζί με τους Γερμανούς μια τρομερή διπλωματική πίεση και εκβιασμούς ώστε να αναγκάσουν την Ελληνική πολιτική ηγεσία να βάλει στο φόρουμ του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου την Τουρκία για τον ίδιο γεωπολιτικό λόγο που παρέσυραν την Ουκρανία στη σφαγή. Δηλαδή την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την παραμονή της Τουρκίας σε αυτό.

Δείτε: 2021 Doha Qatar Brookings Institution – συστάσεις των ΗΠΑ στους Γερμανούς να κάνουν εταίρο τον Ερντογάν στο Ελληνικό φυσικό αέριο.

Οι Αμερικανοί στις 13 Μαρτίου έστειλαν τον Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη να ΞΕΠΛΥΝΕΙ τον Ερντογάν αν και είναι ίδιος και χειρότερος του Πούτιν και την επόμενη ημέρα έστειλαν το άλλο εξαπτέρυγο τον Γερμαναρά Σόλτς. Πολύ μεγάλη ανοησία για την Ελληνική διπλωματία, αντί να επιχειρήσει με έμφαση να συγκριθεί και να εκτεθεί η Τουρκία μαζί με τη Ρωσία,΄΄ πουλάμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Είπαμε να είμαστε σύμμαχοι αλλά όχι τόσο μ@λ@κες σύμφωνα με τη θεωρία <<On Bullshit>>.

Στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί γνωρίζουν και ανέχονται την οικονομική δικτατορία, την κλεπτοκρατία των δικών μας ολιγαρχών με μια χούφτα πολιτικών τους οποίους οι ΗΠΑ τους κρατά από τα..άντε μη πώ… Αν τολμήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και ολιγάρχες, τα ΜΜΕ, να ενδιαφερθούν μόνο για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα και όχι με τη θέληση των Αμερικανών ή να καταγγείλουν τους προστατευόμενους δυνάστες μας Τούρκους στα διεθνή φόρα, τότε οι Αμερικανοί θα ανακαλύψουν όλους τους κλέφτες πολιτικούς και ολιγάρχες που κλέβουν τον Ελληνικό λαό όπως έκανε τώρα υποκριτικά ο μίστερ Πρέζιντεντ για τους Ρώσους.

Οταν οι Τουρκικές φρεγάτες είναι έξω από την Ιεράπετρα και τη Σητεία εμείς θα φτιάχνουμε φράκτη στον Έβρο με τηλεοπτικά σώου Μητσοτάκη και θα λέμε ότι το Ορούτς Ρέις το παρέσυρε ο άνεμος… Θα αγοράζουμε εξοπλισμούς ενώ θα αρνούμαστε την εξόρυξη του δικού μας φυσικού αερίου. Τα Ελληνικά δημοσιογραφικά “Μπαϊρακτάρ” θα βρίζουν τους Ρώσους την ίδια στιγμή που τα αφεντικά τους μεταφέρουν Ρωσικό πετρέλαιο και αέριο ενώ αγοράζουν τουρκικές παραγωγές εκατομμυρίων, και ο πολιτικός τους “βραχίονας” ξεπλένει τον Ερντογάν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Καραμανλής μίλησε για νταβατζήδες ολιγάρχες, Ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου και τον εξαφάνισαν οι Αμερικανοί και οι ντόπιοι ολιγάρχες. Τα ίδια και χειρότερα έπαθε ο Τσίπρας από τους ολιγάρχες και τα δημοσιογραφικά τους “ΜπαΙρακτάρ” Θα πρέπει όλα τα κόμματα με τους Καραμανλή-Τσίπρα να δουν τι θα κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Κατά την άποψή μου θα περάσουμε τη δυσκολότερη 2ετία αναφορικά με την Εθνική μας ασφάλεια.

Οι Αμερικανοί προωθούν πολιτικούς και ολιγάρχες με σκελετούς στην ντουλάπα, την οποία ανοίγουν μόνο όταν τους συμφέρει. Για αυτό υπάρχουν πολλά θολά και εκκρεμή θέματα διαφάνειας στην Ελλάδα πχ, Ζήμενς, πόθεν εσχες, Νοβάρτις, Noor one, και μια σειρά από υποθέσεις κατασπατάλησης του Δημόσιου πλούτου που θάβονται από τα ΜΜΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ε.Ε των 17 σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια το 2021,όλα συγκαλύπτονται.

Με τη μισή Κύπρο κατεχόμενη, με το Αιγαίο Φιλανδοποιημένο δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί κάποιοι πολιτικοί μας σε Ελλάδα και Κύπρο είναι τόσο δουλικοί. Το ακρότατο όριο μιας τάχα υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί πρακτικά να σημαίνει υποχρεωτικός ακρωτηριασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το ΝΑΤΟ λίγα μπορεί να κάνει απέναντι σε μια Ρωσία με διπλάσιες πυρηνικές κεφαλές μεγάλου βεληνεκούς και τα μικρά πυρηνικά που μόνο αυτή έχει αναπτύξει. Μόλις το συνειδητοποιήσαμε..

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν και είναι φιλοτουρκική, ενώ έγινε και η Ρωσία πλέον, και αν δεν συνέλθουμε να δούμε τι θα κάνουμε μέχρι να γίνει ο Ευρωπαϊκός στρατός πολύ φοβάμαι ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα κινδυνεύει να γίνει η επόμενη Ουκρανία. Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας  αλλά ο ρόλος που μας έχει αποδοθεί ως χώρα-σύμμαχο είναι πολύ ταπεινωτικός για τα Εθνικά μας θέματα. Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας λοιπόν αλλά όχι ως “γλείφτες” και πρόθυμοι για κάθε πολιτικό και Εθνικό εξευτελισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί