Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία ζητούν να μη γίνουν στη Ρωσία τα πλέι-οφ του Μουντιάλ

Την ακύρωση των αγώνων των πλέι-οφ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Ρωσία ζήτησαν οι ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας ζήτησαν από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να αφαιρέσουν στη Ρωσία τη δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων για τα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο τρεις ομοσπονδίας απευθύνονται στη FIFA και την UEFA και ζητούν «… να αντιδράσουν άμεσα και να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις, αναφορικά με την τοποθεσία όπου θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι επερχόμενες αναμετρήσεις των πλέι-οφ».

Η Ρωσία πρόκειται να φιλοξενήσει την Πολωνία, στον έναν ημιτελικό του τουρνουά που θα δώσει στον τελικό νικητή το εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ. Εφόσον περάσει από το πρώτο παιχνίδι, η Ρωσία έχει κληρωθεί να είναι οικοδέσποινα και στον τελικό, απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Σουηδίας και Τσεχίας.

«Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας (PZPN), της Σουηδίας (SvFF) και της Τσεχικής Δημοκρατίας (FACR) εκφράζουν τη σταθερή τους θέση ότι οι αγώνες πλέι οφ… δεν πρέπει να διεξαχθούν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. .

«Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες και σημαντικά χαμηλότερη ασφάλεια για τις εθνικές ποδοσφαιρικές μας ομάδες και τις επίσημες αντιπροσωπείες», πρόσθεσαν.

Οι ενώσεις δήλωσαν ότι περιμένουν από τη FIFA και τη UEFA να αντιδράσουν άμεσα και να βρουν εναλλακτικούς χώρους, εκτός Ρωσίας, για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Ο πρόεδρος του SvFF Karl-Erik Nilsson είπε στο Reuters ότι το να παίξει η ποδοσφαιρική ομάδα της Σουηδίας έναν αγώνα πλέι οφ του Μουντιάλ στη Ρωσία ήταν «σχεδόν αδιανόητο».

«Όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να παίξουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στη Ρωσία», είπε.

Η Ρωσία πρόκειται επίσης να χάσει τον τελικό του Champions League φέτος, αφού η UEFA ζητά μια έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή για να μεταφερθεί ο αγώνας από την Αγία Πετρούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί