Στο στόχαστρο «γαλάζιων» βουλευτών ο Σκρέκας για την ακρίβεια

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για το σφοδρό κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, πλέον ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «γκρινιάζουν» για το θέμα των ανατιμήσεων, με αιχμή του δόρατος το θέμα της ενέργειας.

Σήμερα, μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δέχθηκε βολές από βουλευτές του κόμματός του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές που έγιναν από τους βουλευτές της Ν.Δ. Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Μπουκώρο, Γιώργο Βλάχο και Γιάννη Αντωνιάδη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε τον υπουργό ως «ακριβοθώρητο», ο κ. Μπουκώρος δήλωσε ότι «δεν έχουν φανεί» τα δύο δισ. ευρώ που λέει η κυβέρνηση ότι έχει δαπανήσει, ο κ. Βλάχος τόνισε πως είναι «ένα θέμα που μας απασχολεί όλους» και ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για «μεγάλη κρίση» και επισήμανε: «Πρέπει να στραγγίξετε τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ, οι 36 δόσεις να γίνουν 96 και ει δυνατόν να χαριστούν κάποιες προσαυξήσεις ή πρόστιμα».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Μπουκώρος, αναφερόμενος στον υπουργό, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν γίνεται δέκτης της ίδιας πίεσης, πάντως εμείς, στα βουλευτικά γραφεία, η πίεση που δεχόμαστε για το ζήτημα των λογαριασμών από τα νοικοκυριά και από τις επιχειρήσεις, είναι πρωτοφανής», για να προσθέσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως «είναι θέμα πλέον βιωσιμότητας, είναι υπαρξιακό ζήτημα για πολλές επιχειρήσεις και για πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, το ενεργειακό ζήτημα».

Ουσιαστικά, βεβαίως, η κριτική αυτή δεν αφορά μόνο τον κ. Σκρέκα αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαχείριση της ακρίβειας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός επέλεξε να αναφερθεί ξανά στις δράσεις της κυβέρνησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Συνολικά, την επόμενη πενταετία σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 4 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Με τις νέες δράσεις, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και ο δημόσιος τομέας, θα περιορίσουν σε σταθερή βάση το ενεργειακό τους κόστος για τη θέρμανση, ψύξη και τον φωτισμό των κτιρίων τους».

Επίσης, για άλλη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση κατά του… ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πραγματικά και υψηλές τιμές ενέργειας που αν τα 5 χρόνια που διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα μας είχε πραγματικά ενσκήψει και προωθήσει τις ΑΠΕ και είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό μας μείγμα όπως έχει η η Γερμανία από το 60%, θα είχαμε πολύ φθηνότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί