Κρήτη: Επικίνδυνες πτώσεις βραχών στο οδικό δίκτυο – Προειδοποίηση για κίνδυνο ανθρώπινων ζωών

Ένα πρόβλημα που όσο περνά ο χρόνος γίνεται και χειρότερο έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή του Μύρτου και συγκεκριμένα στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο που συνδέει την κοινότητα με τα Τέρτσα.

Δρόμος που κάθε χρόνο παρουσιάζει προβλήματα από βραχοπτώσεις και συχνά μένει κλειστός μετά από κακοκαιρίες, πλέον όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες είναι άκρως επικίνδυνη και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της κοινότητας Αλέξανδρος Παντελάκης, πλέον είναι θέμα χρόνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Τα βράχια που έπεσαν ήταν μεγάλα και επικίνδυνα και εφόσον περνούσε κάποιο αυτοκίνητο τα πράγματα σίγουρα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Πρόκειται για δρόμο που επί της ουσίας είναι παράνομος και για αυτό ο κ. Παντελάκης τόνισε πως απαιτούνται άμεσες ενέργειες είτε για λύση του προβλήματος, είτε για άμεσο κλείσιμο του δρόμου.

Το κλείσιμο είναι κάτι που κανείς δεν το θέλει τόνισε ο κ. Παντελάκης αφού εξυπηρετεί μεγάλες ανάγκες.

Πρόβλημα όπως λέει δεν προκύπτει μόνο από τα βράχια που κατά καιρούς πέφτουν από τις απότομες πλαγιές αλλά και από την πλευρά της θάλασσας όπου σε αρκετά σημεία υπάρχει έντονη διάβρωση και έτσι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ανά πάσα στιγμή ειδικά για βαριά οχήματα που συχνά κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί