Κρήτη: Μεγάλη κατολίσθηση από την κακοκαιρία

Με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται αδιάκοπα στην περιοχή του Σελάκανου η περιοχή έχει αποκλειστεί από χθες το βράδυ μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση που έγινε αντιληπτή το βράδυ της Δευτέρας, στο γνωστό επικίνδυνο σημείο της Σχίστρας.

Η κατολίσθηση όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχει κλείσει όλο το δρόμο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καθαριστεί, όμως το πιθανότερο είναι πως αυτό δεν θα συμβεί άμεσα όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία Νεκτάριος Παπαδάκης, ο οποίος ενημερώθηκε από το εθελοντικό Σύλλογο Τετρακίνησης.

Στην περιοχή σπεύδουν μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας όμως ο κ. Παπαδάκης αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει προσπάθεια ανοίγματος του δρόμου μέχρι να τελειώσουν τα έντονα φαινόμενα γιατί ενδέχεται να υπάρξουν και νέες κατολισθήσεις. Η προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου θα γίνει ώστε να καθαριστεί και να εκχιονιστεί ένας χωμάτινος παράδρομος που οδηγεί στο Σελάκανο μέσω Μαλών και Μαθοκοτσάνας ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Στην περιοχή του Σελακάνου βρίσκονται περίπου 15 άτομα όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Χριστού χωρίς για την ώρα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί