Συγχαρητήρια μηνύματα στον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομο Ξενάκη

Τα συγχαρητήρια μηνύματα στον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομο Ξενάκη, μετά την εκλογή του κατά την πρώτη συνοδική συνεδρίαση υπό τον νέο Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

Δείτε: Νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο Πρόδρομος Ξενάκης

Συγχαρητήριο μήνυμα-δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με απόφαση της εξέλεξε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τον μέχρι σήμερα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Πρόδρομο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε το νέο Μητροπολίτη και ευχόμαστε για την ευόδωση της σημαντικής αποστολής που αναλαμβάνει. Η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ύστερα από την σπουδαία και λαμπρή ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, ανατίθεται στην πνευματική και εκκλησιαστική καθοδήγηση ενός άξιου ιεράρχη της εκκλησίας μας. 

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική του εμπειρία εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία».

Συγχαρητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου

Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.  Πρόδρομο για την εκλογή του.

    Με την αφοσίωσή του στις Εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με τις θεολογικές του γνώσεις,  την παιδεία, και την ανοιχτή σκέψη στα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, θα συμβάλλει στην πνευματική ανάταση και στην πρόοδο της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, συνεχίζοντας, το σπουδαίο ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο του προκατόχου του και σήμερα Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. 

Συγχαρητήρια Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας

      Μετά την ανακοίνωση της εκλογής του μέχρι σήμερα Επίσκοπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη στη θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

     «Συγχαρητήρια στο νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Πρόδρομο για την εκλογή του. Του εύχομαι εκ βάθους καρδίας, άξια συνέχεια της ποιμαντορίας του. Η διακονία του να είναι λαμπρή και πηγή ευαγούς πνευματικής καθοδήγησης, όπως αυτή του προκατόχου του και νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, με πραότητα, πνευματικότητα και αξιοσύνη».

Δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη

«Η ομόφωνη εκλογή από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης του έως σήμερα Επισκόπου Κνωσού  κ.κ. Πρόδρομου Ξενάκη στην Υψηλή θέση του Σεβασματιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ως φιλοπρόοδοι και φιλευσεβείς κάτοικοι του Ρεθύμνου, τον καλωσορίζουμε με αγάπη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο του. Ως θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου μας, θα είμαστε στο πλευρό του νέου τοπικού πνευματικού μας ηγέτη με βαθιά πίστη, έτσι ώστε να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια, ακολουθώντας τις αρχές της Ορθοδοξίας και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που όλοι έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει. Άξιος!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί