Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν .Ρεθύμνου στέκεται στο πλευρό των απεργών της COSCO

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν .Ρεθύμνου στέκεται στο πλευρό των απεργών της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά, που αγωνίζονται παλληκαρήσια για να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Το κράτος που χάνεται στα χιόνια και τις βροχές και δεν βρίσκει το δρόμο όταν κινδυνεύει κόσμος, βρήκε το δρόμο για το λιμάνι, στέλνοντας αξημέρωτα λιμενικό & ΜΑΤ να κάνουν τον πορτιέρη της εργοδοσίας εναντίον των απεργών της COSCO.

Η κυβέρνηση σήμερα 7 Φλεβάρη, μέρα απεργίας, έστειλε ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής για να αντιμετωπίσει τους απεργούς εργάτες αποκλείοντας το λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά για να ικανοποιήσει τις παραγγελίες της μεγαλοεργοδοσίας της COSCO, που με την βοήθεια των δικαστηρίων φρόντισε να βγάλει την απεργία παράνομη εδώ και μέρες.

Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης είναι πολύ αποφασιστικό και αποτελεσματικό να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά δυσκίνητο και αναποτελεσματικό απέναντι ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων.

Η μεγαλοεργοδοσία θέλει και απαιτεί φθηνά μεροκάματα και άθλιες εργασιακές σχέσεις και η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή, κάνουν τα πάντα για να τις τα εξασφαλίσουν.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα:

  • Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι του Πειραιά.
  • Η τρομοκρατία, οι δικαστικές αποφάσεις και η καταστολή δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες και τις απεργίες για καλύτερα μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
  • Ο αγώνας των εργατών θα υποχρεώσει αργά ή γρήγορα την μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Ο αγώνας των απεργών της COSCO είναι αγώνας όλων των εργατών γι΄ αυτό και εμείς οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί