Επίθεση στη νοημοσύνη

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αν δεν το έχετε καταλάβει τον τελευταίο καιρό το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης διεξάγεται σε ένα άλλο «πεδίο» που εφόσον  η «επικράτηση» του παραδόξου υπερισχύσει, θα έχει κριθεί όχι απλά μια πολιτική μάχη, αλλά ένας πόλεμος!

Στόχος πλέον όσων διαμείβονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, εν είδει πολιτικής αντιπαράθεσης δεν είναι η ανταλλαγή πολιτικών επιχειρημάτων ή η αντιπαραβολή ιδεολογικών αρχών, αλλά η ευθεία επίθεση στην «κοινή λογική» και εν τέλει ευθεία επίθεση στην όποια νοημοσύνη έχει απομείνει σε μια κοινωνία που βολοδέρνει στα αδιέξοδά της.

Πλέον δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «αριστερός», «δεξιός», ή «κεντρώος» για να αντιληφθεί ότι προσβάλλεται βάναυσα η νοημοσύνη του, όταν υπουργός εκφράζει δημοσίως την άποψη «πως ο φόρος στα καύσιμα δεν πλήττει τα  χαμηλά κοινωνικά στρώματα, γιατί αυτά δεν έχουν αυτοκίνητο»!!!

Δεν είναι δυνατόν να πείθεται άνθρωπος -ισορροπημένος διανοητικά- όταν ακούει από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το απόλυτο χάος στην Αθήνα προκλήθηκε, γιατί «αν και συνήθως η χιών πίπτει νύκτα, αυτή την φορά εξετράπη των συνηθειών της και έπεσε μέρα-μεσημέρι»!!!

Δεν γίνεται Έλληνας πολίτης να αποδέχεται την δήθεν  «σκευωρία» της πολυεθνικής Φαρμακευτικής, όταν η ίδια έχει αποδεχτεί το σκάνδαλο και μάλιστα πληρώνει στο Αμερικανικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμο για αυτό ακριβώς το σκάνδαλο  που εδώ αποκαλείται «σκευωρία»! Αυτά όλα αποτελούν πλήρη «εκτροπή της λογικής», εκτός κι αν εμμέσως πλην σαφώς, αποδεχόμαστε την ροπή μας προς την άνοια και την ευήθεια!

Είναι στα όρια της παράκρουσης να αυτοεπαινούνται οι κρατούντες για την «διαχείριση» της πανδημίας, όταν το μπάχαλο με τα «μέτρα» είναι απόλυτο, η κατάσταση στο ΕΣΥ τραγική και κυρίως όταν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι όσο ο πληθυσμός μιας πρωτεύουσας Νομού στην χώρα μας!

Οι έλληνες πολίτες προφανώς δεν είναι στρατευμένοι όλοι σε κόμματα και παρατάξεις, ούτε έχουν σχέσεις αλληλεξάρτησης ή και εξάρτησης με αυτά ώστε να αποδέχονται ως θέσφατα τις όποιες ανοησίες εκστομίζουν. Αξίζουν έστω αυτοί, κάποιο σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους και την υπόστασή τους. Δεν μπορούν όλοι να τσαλαβουτούν στο βούρκο της κομματίλας, του καιροσκοπισμού και της μόνιμης και διαρκούς υποτίμησης της νοημοσύνης τους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί