Πορεία κατά της έμφυλης βίας στη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ μπροστά από το «Αχίλλειον»

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24χρονη Γεωργία που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της πόλης.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αντιεξουσιαστές και άλλοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 στην πλατεία Καμάρας και από εκεί κινήθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τα δυτικά.

«Με την Γεωργία είμαστε μαζί, στον δι@@@ο να στείλουνε τον κάθε βιαστή», φωνάζουν μεταξύ άλλων διαδηλωτές, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που ήταν γραμμένα σε πλακάτ ήταν το «χέρι απλώνεται, κόβεται» και «ούτε δούλα, ούτε και κυρά».

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η πορεία έφτασε και έξω απ’ το καφέ-μπαρ Αχίλλειον, στο οποίο εργαζόταν ένας απ’ τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του καταγγελόμενου ομαδικού βιασμού.

Μπροστά στην είσοδο του καταστήματος, το οποίο είναι κλειστό, έχουν γράψει με σπρέι «αδερφή μου εγώ σε πιστεύω». Εκεί βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί μπροστά απ’ το μαγαζί.

Στο μεταξύ, δεν έχει παραδοθεί μέχρι αυτή την ώρα στην ανακρίτρια το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης

Το πόρισμα θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο ΑΠΘ όσο και στην Ελβετία. Από τα παραπάνω αποτελέσματα θα κριθεί και η περαιτέρω εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί