Μερική χαλάρωση μέτρων αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή των Ειδικών

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, αλλά μόνο με καθήμενους, φαίνεται να προκρίνει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη, με θέμα την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αναμένεται ακόμη να εισηγηθεί τη μη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας που σήμερα είναι μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ εμφανίζεται θετική στην αύξηση της πληρότητας στις κερκίδες των γηπέδων σε ποσοστό 50%.

Τη μερική χαλάρωση των μέτρων και συγκεκριμένα της επιστροφής της μουσικής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», είχε τονίσει η Μίνα Γκάγκα.

Μερίδα συμμετεχόντων στη σύσκεψη πάντως, τάσσεται υπέρ της παράτασης των μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα, έως την Κυριακή 6/2, ώστε να δοθεί χρόνος να αποτυπωθεί η επίδραση της κακοκαιρίας στην πανδημία και να αποφευχθεί μια πιθανή νέα έξαρση κρουσμάτων.

Επίσης, δεκτή φαίνεται να γίνεται η εισήγηση για μικρή παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, για ένα διάστημα μιας εβδομάδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση λόγω κακοκαιρίας και βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του έβδομου μήνα από την έκδοση του πιστοποιητικού τους, με την παράταση να αφορά μόνο τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τον χιονιά.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση και έχει συμπληρώσει επτάμηνο από τον αρχικό εμβολιασμό του, περνάει στο καθεστώς του «ανεμβολίαστου». Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί για τους 300.000 πολίτες που παρά την απειλή του μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ, δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού για καμία δόση του εμβολίου.

Μετά το πέρας της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις, τόσο για την τύχη των περιοριστικών μέτρων όσο και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί