«Ο δημόσιος, αλληλέγγυος και κοινωνικά δίκαιος ΕΛΓΑ στο πλευρό των παγετόπληκτων παραγωγών»

Δήλωση Στ. Αραχωβίτη για τους παγετόπληκτους παραγωγούς

Από χθες, μετά την επέλαση της χιονοθύελλας, ο παγετός πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τη Λακωνία. Δυστυχώς, οι ζημιές από τον παγετό είναι ήδη εμφανείς στους δενδρώνες και στη σοδειά που δεν είχε συγκομισθεί, ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή. Σύμφωνα δε με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο παγετός θα συνεχίσει να πλήττει ισχυρά πολλές περιοχές της χώρας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει δυστυχώς επιδείξει απανωτές «επιτυχίες» στη διαχείριση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, των αυξήσεων των εφοδίων και της ενέργειας. Το επιτελικό χάος στην αντιμετώπιση των προηγούμενων φαινομένων που έπληξαν την αγροτική παραγωγή (ΙANO, πυρκαγιές) αλλά και της προχθεσινής χιονοθύελλας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες. Αυτό που προέχει είναι να εγγυηθούν την ετοιμότητα και την ολόπλευρη στήριξη του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του παγετού. 

Τούς καλούμε να αναλάβουν άμεσα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να προστατεύσουν έγκαιρα, δίκαια και γενναία τους πληττόμενους από τον παγετό αγρότες και τα εισοδήματά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί