Αναπτυσσόμεθα!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα που όλα δουλεύουν «ρολόι», από εκείνα τα «ρολόγια» τα διακοσμητικά βέβαια, όχι με μηχανισμό! Στην Ελλάδα είναι υπέροχα όταν η θερμοκρασία είναι 25-27 βαθμούς Κελσίου, φυσά ελαφρό αεράκι και τα δέντρα θροΐζουν  ανεπαίσθητα.

Αντιθέτως αν έχει κρύο, ζέστη, υγρασία, άπνοια, μποφόρ, κάτω από 25 βαθμούς και πάνω από 27 υπάρχουν προβληματάκια! Εντάξει, βέβαια όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί να λειτουργεί ορθά το … στράτευμα! Γιατί στην Ελλάδα, οι στρατιώτες είναι δια «πάσαν νόσον»! Σβήνουν φωτιές, μοιράζουν τρόφιμα, λιώνουν πάγους, απεγκλωβίζουν από τροχαία, αντλούν ύδατα, μοιράζουν κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα σε πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς, άστεγους, στεγασμένους κλπ.

Δηλαδή, ευτυχώς που είναι και ο στρατός γιατί οι δημαρχαίοι, οι υπουργαίοι και οι πρωθυπουργαίοι είναι για την … εθιμοτυπία! Κανένα  «περίπατο», καμιά «ζαρντινιέρα», κανένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι, κανένα … Σάκη, ε, μέχρι εκεί! Μην ζητάτε και πολλά! Απλά μην συνηθίσουμε στην «στρατιωτική» συνδρομή, γιατί μετά θα τον καλούμε σε κανέναν τριψήφιο ή πενταψήφιο αριθμό!

Η τραγελαφική εικόνα της χώρας με την … «ζβιιιιν ανάπτυξη» και τις εκσυγχρονιστικές δομές, δυστυχώς δεν συνάδει με εικόνα ενός στοιχειωδώς «νορμάλ» κράτους. Όταν τα κομματικά ντέρμπι διεξάγονται με τους πόσους νεκρούς θρηνήσαμε σε κάθε «θεομηνία», τουτέστιν καλύτερο κόμμα εξουσίας είναι αυτό που «θάβει» λιγότερους από το άλλο, τότε άστα να πάνε!

Σε όλο αυτό πάντως το μπάχαλο κάποιοι επωφελούνται καιροσκοπικά, όπως εκείνος ο απίθανος  καθηγητής με το παπιγιόν που θα εκκένωνε σε είκοσι λεπτά το Μάτι ή άλλοι επίδοξοι «θαυματοποιοί» που αν ήταν στη θέση των άλλων «αλχημιστών» θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αλλά κάθε φορά φαίνεται είναι οι λάθος άνθρωποι στα πράγματα!

Ας πάρουμε χαμπάρι όλοι, αντί να γκρινιάζουμε και να ευφυολογούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί –που κατακεραυνώνομε σήμερα-  έχουν επιλεγεί από εμάς μέσω μιας θεσμοθετημένης και πλήρως νομιμοποιημένης διαδικασίας και μάλιστα πολλοί εξ ημών «πανηγυρίζουμε» κιόλας για την «τύχη» που έχουμε να μας κυβερνούν!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί