Κορονοϊός-Βρετανία: Μαζικές παραιτήσεις υγειονομικών λόγω εξάντλησης

Περίπου 33.000 υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας παραιτήθηκαν από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2021

Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου Unison, περισσότερα από τα δύο τρίτα των υγειονομικών υπέστησαν burn out στη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού και περισσότεροι από τους μισούς εργάστηκαν περισσότερες ώρες από τος προβλεπόμενες, με αποτέλεσμα περισσότεροι από τους μισούς να αναζητούν άλλη εργασία.

Από το NHS έλειπαν ήδη πριν τον κορονοϊό περίπου 100.000 άνθρωποι», εξαιτίας της δεκαετούς λιτότητας στον τομέα της δημόσιας υγείας. «Η πανδημία αύξησε την πίεση στους υγειονομικούς και πολλοί από αυτούς δεν αντέχουν άλλο», υπογραμμίζει η Σάρα Γκόρτον, υπεύθυνη του Unison.

Περίπου 33.000 υγειονομικοί του NHS παραιτήθηκαν από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2021, εκ των οποίων οι 7.000 αναζητούσαν καλύτερη ισορροπία στη ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, λίγο πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί