Η 24χρονη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: Καταιγιστικές εξελίξεις και νέες καταγγελίες

Σε χιονοστιβάδα εξελίσσονται τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έχει παραγγείλει ποινική έρευνα, για τις καταγγελίες περί κυκλώματος μαστροπείας που δρα στη Θεσσαλονίκη ενώ η Ε’ τακτική ανακρίτρια διερευνά τις καταγγελίες της 24χρονης για την εμπλοκή και άλλων δραστών σχετικά με τον βιασμό της.

Βαρυσήμαντη ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ο οποίος με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, παραγγέλνει να εποπτεύσει ο ίδιος τις έρευνες για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση «ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις».

Η ίδια η 24χρονη δήλωσε σε συνέντευξή της στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τη zougla πως «εγώ επέλεξαν να πάω σε πάρτι», προσθέτοντας όμως πως «δεν είχα ιδέα, δεν πήγα να βιαστώ». Η Γεωργία αναμένεται να καταθέσει ξανά την ερχόμενη Παρασκευή, παρουσία ψυχολόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας. Ο τελευταίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διέψευσε ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνομιλιών της. Όπως είπε, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, προσθέτοντας ότι έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της κοπέλας τα οποία έχει σκοπό να παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε ποτέ μέσω επίσημης απόφασης.

Τοξικολογικές, ναρκωτικά και «εκχυμώσεις»

Παράλληλα, αναμένονται προσεχώς (στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης) τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη, τα οποία θα ρίξουν φως σχετικά με το εάν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ή άλλες ουσίες στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας. Σημειώνεται ότι από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το βράδυ, και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατροδικαστής «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Σύμφωνα με το MEGA, βρέθηκε DNA και άλλων προσώπων στα κλινοσκεπάσματα του δωματίου που ξύπνησε η 24χρονη, αλλά και στο σώμα της.

Νέες καταγγελίες

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

Απηύθυνε δε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Την ίδια στιγμή, υπό εξέταση βρίσκονται στην Κύπρο καταγγελίες που φέρεται να αφορούν σε κύκλωμα μαστροπείας που φαίνεται πως δραστηριοποιείται και στις δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρος). Μάλιστα, η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, επιβεβαίωσε σήμερα την πληροφορία, αναφέροντας πως ο αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Παράλληλα, νέα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Η έρευνα στρέφεται κατά του Θεόφιλου Αλεξόπουλου, του δικηγόρου που συνόδευε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Η 24χρονη κατήγγειλε στη συνέντευξή της ότι δέχθηκε επίθεση από τον συγκεκριμένο δικηγόρο όσο εκείνη βρισκόταν στο Τμήμα.

Τι είπε 17χρονη φίλη της

Αίσθηση προκαλούν και όσα κατέθεσε η 17χρονη φίλη της 24χρονης Γεωργία, σχετικά με όσα συνέβησαν στο ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μιλώντας για το πάρτι στο ξενοδοχείο, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο, συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε-έξι. Εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με “βίζιτες” και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό, αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη».

Στη συνέχεια, περιγράφοντας την κατάσταση της φίλης της, είπε: «Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε… Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της, για να γυρίσει σπίτι». Οι δύο κοπέλες χώρισαν και στη συνέχεια η 17χρονη μίλησε στο τηλέφωνο με τη Γεωργία: «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης, ότι δεν θα οδηγήσει, αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί».

Ανέφερε επίσης ένα γεγονός που της έκανε αίσθηση: «Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι, έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε, αφού είμαι εγώ εδώ!”, αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μάνος της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο Real fm, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «οι νόμοι ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η θέση τους μέσα στο δημόσιο βίο, ή ποια είναι οικονομική κατάστασή τους».

Από την πλευρά της, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) εξέφρασε την ανησυχία της για την έκταση που αποκαλύπτεται ότι έχει το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη χώρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για «μηδενική ανοχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί