Μέτρα για τα σχολεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί – Συλλαλητήριο την Τετάρτη

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ζητώντας μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία, καλούν την Τετάρτη στις 17:00 στο Σύνταγμα οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), καμία πρόταση τους δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους» όπως σημειώνουν. Παράλληλα, επισημαίνουν τον μεγάλο αριθμό των δασκάλων και καθηγητών που νοσούν από κορονοϊό με αποτέλεσμα τα κενά να πολλαπλασιάζονται.

Τονίζεται ότι με βάση τον ΕΟΔΥ, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, από τις 10 έως τις 14 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 29.872 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, ενώ πλέον 1 στα 4 κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά αφορούν παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος. Επιπλέον, για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν ελήφθη κανένα μέτρο για τη μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία, για τις τραγικές υγεινομικές συνθήκες σε ορισμένα Φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ., για την απόλυτη ασυδοσία των Κέντρων Μελέτης, για τη σοβαρή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Προσλήψεις αναπληρωτών/τριών που δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν.

Απέναντι στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της Υγείας.

Φτάνει πια, πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19/01/22 στις 5μμ στο Σύνταγμα!

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) καλούν όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Απαιτούμε:

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικών ΙΕΚ και κάθε εκπαιδευτικής μονάδας!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί