Διαμαρτυρήθηκαν στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης απαιτώντας την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα από τα σωματεία υγείας του νομού, στo πλαίσιo της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, τα σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα από τα σωματεία υγείας του νομού, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, τα σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, οι «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 και οι εκατοντάδες υγειονομικοί σε καραντίνα επιβάλλουν την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και την στελέχωση των νοσοκομείων.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ μπροστά σ ’αυτές τις εξελίξεις και σε συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2022, πήρε τις εξής αποφάσεις στην ημερήσια διάταξη:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση, τους διευθυντές των υπηρεσιών και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου όπου θα τεθούν: οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, η λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων (31 Μάρτη),η συνλειτουργία  κλινικών, η ανάπτυξη και λειτουργία εργαστηρίου ανίχνευσης του covid 19, ενημέρωση για τη μη λειτουργία του σωληνωτού ταχυδρομείου  και συνολικά τα προβλήματα που έχουμε θέση με τις ανακοινώσεις μας.
  • Να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την συνάντηση με τη διοίκηση και τους θεσμικούς παράγοντες του νοσοκομείου, ενημέρωση των εργαζομένων για το περιεχόμενο των απαντήσεων  που θα λάβουμε,  με σκοπό τη συλλογική και μαζική απάντηση των εργαζομένων που κριτήριο θα έχουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
  • Να προγραμματιστεί σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να παρουσιαστεί η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και ο αγώνας που δίνουν οι μαχόμενοι υγειονομικοί για την προάσπισή της υγείας των ασθενών και να συντονιστεί η αγωνιστική δράση.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς με την υγεία των πολιτών, όπως και με την υγεία και την ασφάλεια τη δικιά μας και των συναδέλφων μας. 

Είμαστε κάθε μέρα στο πλάι των ασθενών που νοσηλεύονται, που δίνουν τη μάχη στις ΜΕΘ. Δίνουμε τη μάχη με αυταπάρνηση χωρίς να περιμένουμε «δωράκια» και χειροκροτήματα.

Όμως δε φτάνουμε! Οι ανάγκες είναι τεράστιες και καθημερινά το ήδη κατάκοπο προσωπικό αποδεκατίζεται, γιατί είμαστε άνθρωποι και εμείς και όχι άτρωτοι απέναντι στον ιό και τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης της δουλειάς μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ!!! 

Εμείς και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα της υπεράσπισης της Υγείας, απέναντι σε οτιδήποτε την εχθρεύεται, είτε αυτό είναι ο κορωνοϊός, είτε η κυβερνητική πολιτική!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί