Νοσοκομείο Κέρκυρας: Απευθείας ανάθεση 17 χιλ. ευρώ στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ

Τι αποκαλύπτει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ Σπύρο Παντελιό έδωσε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου του νησιού Φοίβος Κακαβίτσας. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Φ. Κακαβίτσας κατηγορεί τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος ότι χρησιμοποίησε ψεύτικα στοιχεία για να περιγράψει την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν έγινε μείωση, αλλά αντίθετα έγινε αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών του οργανισμού του νοσοκομείου από 121 σε 133 την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι με την ενοποίηση των δύο παθολογικών κλινών, αυξήθηκε ο αριθμός των οργανικών θέσεων παθολόγων αφού με τη δημιουργία του ανύπαρκτου μέχρι τότε τμήματος επειγόντων περιστατικών από τις 10 θέσεις παθολόγων η πρόβλεψη του οργανισμού αυξήθηκε στις 14 οργανικές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Φ. Κακαβίτσας επισημαίνει ότι αν και ονομαστικά οι κλίνες αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, εν τούτοις δεν στελεχώθηκαν με το απαραίτητο προσωπικό προκαλώντας ουσιαστικά μη συμβατή ΜΕΘ με τις προβλέψεις λειτουργίας της.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Φ. Κακαβίτσας αποκαλύπτει ότι το τελευταίο διάστημα αμφισβητήθηκε η χρηστή διαχείριση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την απευθείας ανάθεση 17.000 ευρώ για την εκπόνηση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού που δόθηκε στην εταιρεία του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί