Το ΚΚΕ για τον νέο σημερινό ισχυρό σεισμό νότια του Ηρακλείου

Το ΚΚΕ για τον νέο σημερινό ισχυρό σεισμό νότια του Ηρακλείου:

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία ταρακούνησε το Ηράκλειο σήμερα το πρωί, φέρνει ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τραγικές ελλείψεις στο σχεδιασμό της αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, οι οποίες ευθυγραμμισμένες με την ΕΕ, θεωρούν «δημοσιονομικό κόστος» που δεν αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο,  την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των υποδομών και της περιουσίας του λαού.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Κρήτης τώρα πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και ουσιαστικής ενίσχυσης του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας σε προσωπικό και μέσα για να μη ζήσουμε άλλες τραγωδίες όπως αυτή στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Με την απαίτηση να προχωρήσουν άμεσα μέτρα ουσιαστικού προσεισμικού ελέγχου όλων των δημόσιων κτηρίων, με προτεραιότητα τα σχολεία. Και ταυτόχρονα να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και επισκευή όσων σχολικών μονάδων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Ταυτόχρονα να απαιτήσουν την χωρίς άλλη καθυστέρηση ουσιαστική στήριξη των σεισμοπλήκτων με επιδόματα, τα οποία δεν έλαβαν ποτέ,  με τη συνολική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους, την αποκατάσταση των υποδομών και την επιτάχυνση στις διαδικασίες για 100% αποζημίωση για τις ζημιές στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί