Ακριβότερο έως και 18,5% σε σχέση με πέρυσι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι πολίτες φέτος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το οποίο θα είναι ακριβότερο έως και 18,5% σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ακριβό από 9,3% έως και 18,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2020, όταν η αγορά είχε λειτουργήσει υπό καθεστώς lock down.

Tο Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ) κατέληξε στην εκτίμηση αυτή αφού προχώρησε σε επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με key-informers της αγοράς, των τιμών τόσο από αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και από ειδικευμένα καταστήματα λιανικής (πχ ζαχαροπλαστεία/ κρεοπωλεία κτλ), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά. Όπως αναφέρει, το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς τιμών από διαφορετικής ποιότητας προϊόντα, σε αρκετές τοπικές αγορές και αλλά και είδη καταστημάτων. Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Οι τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και η σύγκριση με πέρυσι:

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί